Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 1 ביוני 2017

אורז עם חלב




הפעם הכנתי סוטלאץ` גורמה! , קובי בעלי החליט שבא לו משהו יותר עשיר ומשמין... וכן הוא צדק זה טעים בטרוף, אופן ההכנה ממש כמו הסוטלאץ' של סבתא חנה (המתכון כאן אבל עם טאץ' אחר, הוספתי לו שמנת מתוקה ומקל ווניל, האורז רך ועשיר המרקם קטיפתי ונמס בפה, הווניל מוסיף ניחוח וטעם, פשוט מעדן, אני מזהירה מראש זה ממכר , לפינלה פיזרתי קינמון  כי אי אפשר בלי .....

חומרים :
1.1/2  כוסות אורז עגול ( כוס חד פעמית שתייה קרה)
5 כוסות מים
3/4 ליטר חלב,
1 שמנת מתוקה 38%( 250 מ"ל )
3/4 כוס סוכר (חד פעמית שתייה קרה, אפשר יותר או לפי הטעם)
1/2 מקל וניל 

להגשה: קינמון טחון

אופן הכנה :
לשטוף היטב את האורז ולסנן האורז העגול חשוב המרקם שלו מצוין לסוטלאץ' לא לוותר עליו , לשים בסיר עם 5 כוסות מים רותחים, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לבשל עד שהאורז מוכן/ רך והמים התאדו, להוסיף  3/4 ליטר חלב 3% , שמנת מתוקה, 1/2 מקל וניל ו- 3/4 כוס סוכר לבן,
להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לערבב מידי פעם ולבשל עד שהנוזלים מתאדים ומתקבל פודינג אורז סמיך וטעים, מקררים מעט , מעבירים לקעריות הגשה ומקררים היטב במקרר .
לפני ההגשה לפזר קינמון ולהגיש.











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)