Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 14 ביוני 2017

סלט סלק עם טחינה



סלק אדום מתוק וטעים הצבע משגע, ירק מלא בריאות בתוספת טחינה זה מעדן, הפעם שיחקתי בהגשה 
(מי אמר שאסור לשחק עם אוכל...) אני מגישה את הסלט עם טחינה מתובלת, סלט קל טעים בריא ויפהיפה להגשה, השתמשתי בסלק של סנפרוסט הוא מגיע מקולף , (חסך לי את הקילוף המלכלך של הסלק)  הסלקים קטנים ונהדרים כך שהם מתאימים למילוי מוצר מצוין .

חומרים :
5 סלקים (1 חבילה )
1/2 כוס חומץ
1 כפית סוכר
1/2 לימון
3/4  כפית מלח
3 כפות שמן
2 שיני שום פרוסות דק

אופן הכנה :
לרחוץ את הסלקים  ולשים בסיר, למלא את הסיר במים עד לכיסוי מלא של הסלקים ,
לבשל עד לריכוך כ-1/2 שעה  ולקרר .
לחתוך את הסלקים לפלחים או לגודל הרצוי איך שאוהבים, לשים בקערה, להוסיף 1/2 כוס חומץ, 
1/2 לימון, 3/4 כפית מלח, 1 כפית  סוכר, 3 כפות שמן, שום קצוץ ולערבב, לטעום ולתקן תיבול,
לשמור במקרר.

טחינה:
3/4 כוס טחינה גולמית
1/2 לימון טרי
קורט מלח
1/2 שום כתוש (אופציה)
1/2 כוס מים קרים

אופן הכנת הטחינה:
לערבב היטב את כל החומרים בקערה עד לקבלת ממרח טחינה מחלקת לשתי קערות.

לקבלת טחינה ורודה: אני לוקחת פלח אחד של סלק מועכת אותו היטב במזלג ומוסיפה את הנוזלים שנוצרו לי לקערית אחת של טחינה ,מערבבת עד לקבלת טחינה ורודה (אפשר כמובן להוסיף את הסלק המעוך לטחינה או לטחון אותו עם הטחינה במוט בלנדר, אבל אז המרקם לא חלק ).

להגשה אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)