Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 21 ביוני 2017

בורקס פילו עם בשר






בורקס פילו עם בשר עשבי תיבול  חמוציות וצנוברים עשיר וטעים, לא תפסיקו לאכול , המנה לא כבדה בגלל שהבצק לא שמן, כמו כן אני אוהבת שאין הרבה בצק ומרגישים היטב את המילוי לכן אני מכינה כל שבלול עם חצי דף פילו הוא יוצא קריספי מבחוץ ועסיסי מבפנים אפשר להכין מראש ולהקפיא לפני האפייה (חוסך זמן ) ולאפות סמוך להגשה בלי להפשיר ,הכי טעים לאכול חם חם מהתנור ולהתענג ...


חומרים:
1 חבילה עלי פילו
1 בצל גדול  מאוד
1/2 ק"ג בשר בקר טרי טחון
1/2 חבילה פטרוזיליה ( רחוצה וקצוצה )
1/2 חבילה כוסברה ( רחוצה וקצוצה )
1/3 כוס חמוציות
1/3 כוס צנוברים
1 כפית שטוחה כורכום
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח

אופן הכנת המילוי :
בסיר נשים רבע כוס שמן ובצל קצוץ ,
נטגן את הבצל עד להזהבה נוסיף בשר טחון נערבב ונטגן עד שהבשר משנה את צבעו וכל הנוזלים מתאדים,
נוריד מהאש, נוסיף תבלינים: 1 כפית שטוחה כורכום, 1/4 כפית קינמון, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית מלח, נערבב ונניח בצד לקירור ,
לאחר שהבשר התקרר נוסיף 1/2 חבילה פטרוזיליה וחצי חבילה כוסברה , חמוציות וצנוברים.
נערבב, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך .


על נייר אפייה נסדר עלה פילו נבריש במעט שמן , ונחצה לרוחב (נקבל 2 מלבנים ארוכים ) 
נפזר 2 כפות גדושות מתערובת הבשר  בקצה עלה הפילו, נפזר באופן שווה את הבשר בקצה דף הפילו לכל האורך, נגלגל את הבצק על הבשר לכל האורך וניצור גליל, נשמן את הגליל במעט שמן ,
מסובבים את קצה הגליל סביב עצמו ויוצרים שבלול, מברישים את המאפה במעט שמן ומניחים בתבנית, 
לאחר שהכנו את כל המאפים מפזרים שומשום וקצח ,(אם מכינים מראש זה הזמן להקפיא )

מכניסים לתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות ואופים כחצי שעה עד להשחמה, מוצאים ומגישים לשולחן 
במידה ונשארו לכם מאפים שומרים במקרר , רצוי לחמם בתנור או בטוסטר אובן ולא במיקרוגל 😍

**במידה ומקפאים מפרידים בין בורקס לבורקס עם נייר אפייה ***















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)