Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 29 ביוני 2017

עוגת גבינה ושוקולד לבן אפויה וריבת חלב




עוגת גבינה ושוקולד לבן אפויה בציפוי ריבת חלב שילוב נהדר של טעמים אתם מוזמנים לצפות את העוגה בריבת חלב לפי טעמכם האישי מה שנותר לעשות זה רק לקרר את העוגה היטב ולהתענג .
חומרים:
תבנית 24 מתפרקת
חומרים לבסיס:
100 גרם חמאה
1 כוס קמח תופח

1/3 כוס סוכר
1 חלמון (צהוב בלבד)

חומרים למלית :
500 גרם גבינה לבנה 9% או 5%
1 מיכל שמנת חמוצה 27% (200 מ"ל)
200 גרם שוקולד לבן
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

חומרים לצפוי
1 צנצנת ריבת חלב איכותית 
(בטמפרטורת החדר)

תלתלי שוקולד לבן לקישוט:
100 גרם שוקולד לבן 


אופן הכנה בסיס:
לשים בקערה את כל החומרים ולערבב עם מזלג עד לקבלת פירורים בלבד, לשטח על התבנית ולאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה להוציא מהתנור ולהניח לבסיס להתקרר.


מילוי אופן הכנה :
נמיס שוקולד לבן במיקרוגל (או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) עד שהשוקולד נמס, (אם משתמשים במיקרוגל לבדוק לאחר דקה כי השוקולד הלבן נשרף מהר,

בקערת מיקסר שמים  גבינה ושמנת חמוצה
לערבב כדקה, להוסיף שוקולד לבן מומס לערבב מעט ( נוצרים גושים קטנים והמרקם לא חלק זה בסדר).


מוסיפים לבלילת הגבינה סוכר וביצים שלמות ומקציפים כדקה בלבד, מורידים מהירות במיקסר ומוסיפים 2 כפות גדושות קורנפלור ו-2 כפות אינסטנט פודינג וניל,

להגביר מהירות ולערבב רק עד שהתערובת מתאחדת , לשפוך על הבסיס שהכנו ולהכניס לתנור מחומם מראש ל-170 מעלות, בתחתית התנור לשים תבנית עם מים (על מנת ליצור אדים בעת האפייה ) לאפות כ-50 דקות או עד שקיסם ננעץ ויוצא יבש (הזמן משתנה מתנור לתנור). להוציא ולהניח בצד לקירור.

כשהעוגה קרה , מורחים ריבת חלב בנדיבות עם כף או כפית ומקשטים בשוקולד לבן מגורד או תלתלי שוקולד לב ן.

תלתלי שוקולד לבן:
הופכים את טבלת השוקולד כשהצד החלק פונה אלינו , בעזרת סכין חלקה עם להב גדול, מגרדים את טבלת השוקולד לרוחב ומקבלים תלתלי שוקולד לבנים ויפים  מניחים אותם בזהירות מסביב לעוגה (אפשר כמובן לגרד עם קולפן לתלתלים קטנים .





2 comments:

אשמח לתגובות :)