Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 8 ביוני 2017

רולדת קרם קפה בציפוי שוקולד לבן קפה





רולדה אוורירית רכה וטעימה במילוי קרם וניל קפה בציפוי שוקולד לבן קפה, שילוב טעמים מדהים יש לה לוק הורס
והכי חשוב קלה להכנה, לטענת הבעלול הרולדה הכי טעימה שטעם, רצוי לשמור במקרר כ-8 שעות לפני ההגשה ולהתענג.


חומרים לרולדה:
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר
4 ביצים
1 כפית שמן  
נייר האפייה.

קרם:
2 שמנת מתוקה 38% 500 מ"ל סה"כ (לשמור 3 כפות לציפוי )
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס חלב
1 כפית נס קפה שטוחה (קפה נמס או תמצית אספרסו למי שאוהב טעם חזק של קפה)

לציפוי :
150 גרם שוקולד לבן
3 כפות שמנת מתוקה (ששמרנו)
1/4 כפית נס קפה (נמס)

פולי קפה שלמים לקישוט (לא חובה)

אופן הכנה:
להקציף את הביצים שלמות כ-3 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח , להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהקציף עד לקבלת קצף אחיד התערובת קצת דלילה זה בסדר.

להוסיף את הקמח, לערבב בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
לשמן היטב (זה חשוב למניעת הדבקות) נייר אפייה ולהניח על תבנית מרובעת של התנור , לשפוך את התערובת על פני הנייר בצורה אחידה (לפזר בעזרת המרית) לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי.
מקררים את העוגה .

בעזרת סכין משחררים את קצבות העוגה (סביב כל העוגה) ומעבירים את הסכין מתחת לפני העוגה לשחרר את התחתית  עד שכל העוגה נפרדת מנייר האפייה,  מתחילים מקצה אחד עד שמגיעים לקצה השני..

קרם:
להקציף 2 שמנת מתוקה, כפית נס קפה נמס עם 3/4 כוס חלב וחבילה אינסטנט פודינג וניל לקצף יציב.

הרכבת העוגה:
כשהעוגה על גבי התבנית , מורחים 1/2  מכמות הקצפת  על פני כל העוגה, מגלגלים את העוגה לקבלת רולדה,
מרימים ומעבירים את הרולדה,  (תופסים מתחתית הרולדה ומרימים ) למגש הגשה,
מורחים את יתרת הקרם על פני כל העוגה, מישרים ומשטחים את הקרם עם סכין רחבה,

מכינים את ציפוי השוקולד הלבן:
בקערית למיקרוגל שמים 150 גרם שוקולד לבן 1/4 כפית נס קפה , 3 כפות שמנת מתוקה, מחממים בפולסים  1/2 דקה מערבבים ומכניסים שוב ל-1/2 דקה עד שהתערובת נמסה לשים לב כי שוקולד לבן נשרף מהר , מערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה (במידה והתערובת סמיכה מוסיפים עוד מעט חלב) מעבירים לשקית זילוף, מניחים בצד ל3 דקות , 
חותכים את קצה שקית הזילוף ליצירת חור קטן ומזלפים פסים צפופים על פני כל העוגה .







4 תגובות:

  1. סיגלי עוגה משגעת ואני בטוחה שהטעם שלה מדהים (וכן אני לא חובבת קפה אבל היא נראת ממש טוב).

    השבמחק
  2. תשובות
    1. תודה רבה לינדוש סופ"ש נפלא :)

      מחק
  3. תודה ענבלוש הטעם נפלא אני אוהבת שוקולד לבן, קפה קצת פחות ...אבל השילוב הורס 😍😍😍

    השבמחק

אשמח לתגובות :)