Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 5 ביולי 2017

מרמלדת דובדבנים





הקיץ כאן כולנו מרגישים את עומס החום והלחות ורק רוצים להיות במזגן (אמרתי כבר שאני אוהבת חורף? ) אבל! עם החום מגיעים גם כל פירות הקיץ המשגעים והטעימים, במיוחד הדובדבנים! הם אדומים, שמנמנים מתוקים ובריאים אני קונה אותם בכל מחיר, לא עומדת בפיתוי של האדום אדום הזה , חיכיתי להם כל כך על מנת להכין מרמלדת דובדבנים טעימה וזה יצא מושלם! ממש טעים, חמוץ ומתוק פשוט תענוג שווה את ההמתנה ותכל'ס גם את החום...
אז לאחר שהכנתי מרמלדת תותים , מרמלדת קיווי , ומרמלדת אננס  יש גם מרמלדת דובדבנים .


מקור המתכון  רונית צין קרסנטי  עם שינויים קלים שלי .

להכנת המרמלדה יש להצטייד במד חום לממתקים, משקל, כף עץ, פקטין (זה חומר שנמצא בתוך גרעיני הפירות והוא עוזר להתקרשות ריבות ) , חומצה ציטרית שמופיעה במתכון היא בעצם מלח לימון, וגלוקוזה , תבנית במידות 20/20 ,ניילון נצמד , את כל המרכיבים הנ"ל רכשתי בחנויות מתמחות כמו לגעת באוכל , ספייסז, 4CHEF,      

יש לדייק בכמויות על מנת שהמרמלדה תצליח.

מציעה לכם להכין מראש את כל המרכיבים בקעריות , ההכנה לא קשה אך דורשת קצת סבלנות מבטיחה לכם זה משתלם.

ל-40 יחידות מרמלדת דובדבנים משגעת .

חומרים :
תבנית 20/20 מרופדת בניילון נצמד (חשוב להכין מראש לפני הכנת המרמלדה)
350 גרם דובדבנים ללא חרצנים טחונים למחית (כ-500 גרם דובדבנים שלמים ) 
9 גרם פקטין + 45 גרם סוכר
370 גרם סוכר לבן
80 גרם גלוקוזה (שמתי 3 כפות, קשה לשקול את הגלוקוזה )
10 גרם מלח לימון (שווה ערך לחומצה ציטרית)

70 גרם סוכר לבן לציפוי

אופן הכנה :
בקערית שמים 45 גרם סוכר + 9 גרם פקטין מערבבים מעט.

שמים בסיר מחית הדובדבנים מערבבים עד לרתיחה , לאחר שהמחית רתחה מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את קערית הפקטין והסוכר, מביאים שוב לרתיחה ,
מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב 370 גרם סוכר, ממשיכים לערבב, מוסיפים את הגלוקוזה ומערבבים,
זה הזמן לשים את מד החום לממתקים בסיר ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מגיע ל 107 מעלות,
זה לוקח זמן לא להתייאש בסוף זה קורה , ברגע שהמד חום מראה 107 מעלות להסיר מהאש להוסיף 10 גרם מלח לימון לערבב היטב, להעביר את התערובת לתבנית מרופדת בניילון נצמד, (צריך לעבוד מהר כי התערובת מתקשה כאשר היא מתקררת),

נניח למרמלדה לנוח כמה שעות טובות עד לקירור מוחלט אני המתנתי 10 שעות (במקום 24 שעות ... לא התאפקתי ),

לחלץ את המרמלדה מהתבנית , לחתוך לקוביות בגודל הרצוי לכם (מתוך ניסיון רצוי קוביות קטנות, ) לגלגל את המרמלדה בסוכר לבן  ולהניח על גבי רשת לייבוש, בגדול צריך להמתין 4 ימים!!! לא הצלחתי להחזיק מעמד לאחר יבוש של לילה ויום,  כבר טעמתי וחילקתי למשפחה וחברים ....

המרמלדה נשמרת בכלי אטום בחוץ בחורף וקיץ במקרר.





  

תגובה 1:

  1. מרמלדה מושלמתתתתתתתתת ויפהפייה! ממש כמו כל שאר המרמלדות שהכנת.אוהבת אלופה שלי ♥

    השבמחק

אשמח לתגובות :)