Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 8 ביולי 2017

בורקס פילו במילוי תרד וגבינות






בורקס פילו במילוי תרד' גבינה בולגרית ושמנת במרקם יוגורט , זה מעדן , טעם ילדות מבחינתי רק שסבתא שלי הייתה מכינה מבצק מיוחד, בצק שצריך להשרות אתו לילה בשמן, לפתוח דק דק, למלא לגלגל בקיצור לא קל, בעיני פילו הוא בצק נהדר,  הוא קריספי מבחוץ ורך מבפנים, אנחנו שולטים בכמות השמן (בכל זאת קיץ בגד ים .... )
תרד זה ירק מדהים וטעים מה גם שהוא מאוד בריא ודל קלוריות , אני מוסיפה אותו לסלטים , פשטידות , אומלטים ואם מוסיפים לו גבינות הוא משתבח ומשתדרג,  קיץ שעבר בילינו את חופשת הקיץ שלנו בכריתים ביוון בכל בוקר נהנתי ממאפה של תרד וגבינה בתוך בצק קריספי וטעים ומאז בכל פעם שאני מכינה את הבורקס אני חוזרת ליוון לנופש המשפחתי לטברנות, לשירים ביוונית לשמחת החיים לחוף הים וזה עושה טוב לנשמה,  המאפה יצא משגע אז שנכין?

חומרים: כ- 24 יחידות
1 חבילה בצק פילו
1 חבילה תרד גדולה עלים בלבד ( שטופים היטב וקצוצים גס)
1 מיכל שמנת במרקם יוגורט פיראוס
200 גרם גבינה צהובה
350 גרם גבינה בולגרית מעודנת פיראוס (חבילה וחצי )
3/4 כוס שמן (להברשת הפילו)
1/2 כוס שומשום לקישוט
1/4 כוס קצח לקישוט

אופן הכנה :
מערבבים בקערה : תרד קצוץ, גבינה בולגרית, גבינת שמנת וגבינה צהובה עד לקבלת תערובת אחידה, לטעום ובמידת הצורך להוסיף מעט מלח.

אופן הכנת המאפים:
מניחים על משטח עבודה מרופד בנייר אפייה, עלה פילו אחד מברישים היטב בשמן , מניחים עליו עוד עלה פילו ומברישים בשמן, חותכים את העלים  ל- 4 חלקים שווים,
במרכז כל ריבוע מניחים כף גדושה מאוד מתערובת התרד והגבינות ,
מקפלים את עלי הפילו בצורת מעטפה,
שמים בתבנית (מרופדת בנייר אפיה )כשהתפר כלפי מטה , ממלאים את כל עלי הפילו באותה צורה ,
מורחים את הבצק במעט שמן ומפזרים שומשום וקצח 
ואופים בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות כ-20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים מגישים חם ומתענגים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)