Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 9 באוגוסט 2017

עוגת מוס גבינה ומנגו







הקיץ בשיאו וחם לי, אני אדם של חורף כן אני אוהבת קור ומזלי שהזוגי שלי בדיוק כמוני, הדבר היחידי שמפצה אותי בקיץ הלוהט שלנו זה הפירות הטעימים שמגיעים אתו, אבטיח, תאנים בשלות, ליצ'י מתוק, ענבים שחורים, ענבים ירוקים שזיפים עסיסיים וגולת הכותרת מבחינתי זה מנגו, רצוי מנגו מסוג מאיה, הוא בשרני, מתוק ובעל מרקם חלק יותר, לא עמדתי בפיתוי  והכנתי עוגת מוס גבינה ומחית מנגו יפהיפיה מפנקת וקלה להכנה, מבטיחה לכם שהמתכון סתם נראה ארוך .... 
כמובן שאפשר להכין את העוגה מראש, לשמור במקפיא ולהפשיר לפני ההגשה... 

חומרים לבסיס 24 מתפרקת :
100 גרם חמאה
1 כוס קמח תופח
1/3 כוס סוכר
1 חלמון ביצה  (צהוב בלבד)
1 כפית מים קרים

חומרים למוס :
1 מיכל מסקרפונה (250 גרם)
1 גבינה לבנה 5% (250 גרם )
2 שמנת מתוקה 38% (500 גרם סה"כ)
3/4 כוס חלב
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/2 כוס סוכר לבן 
1 כף ג'לטין (7 גרם) + 1/4 כוס מי ברז

חומרים רוטב מנגו:

מחית מנגו טרי כ- 250 גרם (מחית פרי ממנגו וחצי רצוי מסוג מאיה אני טוחנת  בבלנדר ממוט)
3 כפות סוכר
1 כף לימון
1/2 כוס מים 
1 כף ג'לטין (7 גרם) + 1/4 כוס מים


אופן הכנה בסיס :

לשים בקערה  את כל החומרים ולערבב עם מזלג עד לקבלת פירורים בלבד (לא ללוש בידיים) לשטח על התבנית ולאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה להוציא מהתנור ולהניח לבסיס להתקרר.

אופן הכנת המוס:

לשים בכוס 1 כף ג'לטין ורבע כוס מי ברז ולהניח בצד.


לשים בקערה גבינת מסקרפונה, גבינה לבנה, 1/4 כוס סוכר, לערבב עם כף .

להקציף במיקסר שני מכלי שמנת מתוקה, 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל ו3/4 כוס חלב לקצף יציב אך לא קשה.

להוסיף את תערובת הגבינות לשמנת המתוקה ולהקציף עד לקבלת תערובת אחידה .

לחמם במיקרוגל את הג'לטין לנוזל צלול כחצי דקה , לשפוך בהדרגה לקרם ולערבב כדקה.


לשפוך את הקרם על גבי בסיס העוגה וליישר, לשמור במקפיא כ-20 דקות,

הכנת רוטב מנגו:
בקלחת שמים מחית מנגו 1/2 כוס מים, 3 כפות סוכר וכף לימון טרי, נחמם על אש בינונית, 

נערבב את הג'לטין עם 1/4 כוס מים, נכניס להמסה במיקרוגל ל-30 שניות ונוסיף לרוטב המנגו,

נערבב כדקה (אין צורך להביא לרתיחה ) ונכבה את האש התערובת נוזלית זה בסדר לא לדאוג, 
נקרר מעט בטמפרטורת החדר (כ-20 דקות ) לשפוך על העוגה ולהכניס למקפיא ל-20 דקות,  
להוציא מהמקפיא ולשמור במקרר כ-8 שעות לפחות לפני ההגשה (עדיף לילה),

אפשר להכין את העוגה 
מראש ולהקפיא , ביום ההגשה להוציא ולהפשיר במקרר.

קישוט: לקחתי 3 כפות מהקרם ושמתי בתבנית סיליקון עם צורות קטנות, הקפאתי ל3 שעות , 
בזמן ההגשה חילצתי מהתבנית והנחתי על העוגה , חתכתי קוביות מנגו טרי  וקוביות מרמלדה וסידרתי ליד,
נוצרה עוגת רושם בכלום עבודה :)





3 תגובות:

  1. איזה עוגה מהממת!!!! והתמונות משגעות 3>

    השבמחק
  2. עוגה מהממתתת והשילוב עם המנגו פצצה

    השבמחק

אשמח לתגובות :)