Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 25 באוקטובר 2017

עוגת מוס שוקולד אגוזי לוז







עוגת מוס שוקולד ואגוזי לוז מטריפה מי שמכיר אותי יודע שאגוזי לוז זו חולשה מבחינתי לוז הוא האגוז הכי טעים בעולם!, גם שוקולד לבן נכנס לאותה קטגוריה, אפשר להרגיש זאת במתכונים שלי... ,אני זוממת להכין עוגה על בסיס מחית אגוזי לוז מאז שהכנתי את עוגת מוס הפיסטוק עם מחית הפיסטוק של יהודית אביב חברה טובה אהובה ומוכשרת בעלת האתר הלוחשת לאוכל, אתר יפהיפה, שווה כניסה מבטיחה לכם הכל טעיםםםםם שם, המתכונים מדויקים והצילומים מגרים ויפים עם המון סטיילינג מיוחד של ג'ודי .


אז מה יש לנו בעוגה ? בסיס פריך, שכבת מוס אגוזי לוז שוקולד מריר, מרנג אגוזי לוז, שכבת מוס אגוזי לוז שוקולד לבן וקפה, עונג מושלם של טעם ומרקם תענוג בכל ביס !!

העוגה לא קשה להכנה את מחית אגוזי הלוז אני מכינה מראש בעזרת הBAMIX שלי ומטחנת התבלינים המעולה שלו ושומרת במקרר,

חשוב לדעת:  צריך להמתין לקירור מלא של המרנג ולקחת זאת בחשבון ביום ההכנה, 
אפשר להכין את כל העוגה מראש ולשמור במקפיא עד להגשה.
לא להיבהל מאורך המתכון זה לא מסובך (אפשר להכין בתבנית 24 אבל העוגה תצא נמוכה יותר.)

חומרים: תבנית עגולה 20 

100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 15 דקות לפני שימוש)
3/4 כוס סוכר
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית קורנפלור
1/2 כפית חומץ/לימון
2 ביצים
300 גרם אגוזי לוז קלויים ללא קליפה (אפשר מלוחים ללא קליפה )
1 כף שמן
2 שמנת מתוקה 38% (סה"כ 500 מ"ל ) (מיכל לכל מוס )
1 גבינת מסקרפונה 250 מ"ל
100 גרם שוקולד לבן איכותי 
100 גרם שוקולד מריר
1 כפית אבקת נס קפה (נמס)
1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
4 כפות אבקת סוכר
שקף לעוגה (לקבלת שוליים חלקים)

קישוט: 2 כפיות ממרח נוטלה או כל שוקולד אחר, 2 כפיות ממרח שוקולד לבן (לא חובה)

אופן הכנה מחית אגוזי לוז

במטחנת תבלינים לטחון 150 גרם אגוזי לוז קלויים עד לקבלת מחית שומנית , להוסיף כף שמן ולטחון עד שהמחית חלקה.  לשמור בצנצנת במקרר (אפשר להכין כמה ימים מראש ).

אופן הכנה בסיס אפשר להכין יום לפני:

לחמם תנור ל-180 מעלות .
בקערה נשים 100 גרם חמאה , 1/4 כוס סוכר, 1 כוס קמח, 1/2 כפית אבקת אפייה, 2 חלמונים (את החלבונים נשמור בצד), נערבב עם מזלג עד לקבלת פירורים גדולים (אפשר ללוש מעט עם הידיים לקראת הסוף , להדק את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה , לאפות עד להזהבה כ-20 דקות .

הכנת מרנג אפשר להכין יום לפני:

ברגע שהבסיס יצא מהתנור ננמיך את חום התנור ל 130 מעלות.
לשים במיקסר 2 חלבונים (שנשארו לנו מהבסיס) להקציף עד לקבלת קצף עם בועות גדולות , להוסיף בהדרגה חצי כוס סוכר, להקציף היטב עד לקבלת קצף לבן מבריק ויציב, להוסיף כפית קורנפלור וחצי כפית לימון/חומץ,  להקציף עד לקבלת קצף אחיד.
להניח על תבנית שטוחה נייר אפייה ולשטח את המרנג בצורה עגולה זה לא חייב להיות עיגול מדויק,

לפזר על המרנג 100 גרם אגוזי לוז קלויים, מקולפים ושבורים לחצי, לדחוף אותם מעט לתוך המרנג,
לאפות  בחום  130 מעלות כשעה וחצי, לאחר מכן לכבות את התנור ולהשאיר את המרנג עוד שעתיים בתנור מכובה . (אם מכינים מראש כשהמרנג קר לשמור בתוך ניילון סגור)

ברגע שהבסיס והמרנג קרים מתחילים במוסים

מסדרים את השקף מסביב לתבנית והבסיס .

מוס שוקולד מריר 
בקערית למיקרוגל לשים 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות להוסיף 3 כפות שמנת מתוקה 38%
לחמם בפולסים, לערבב עד לקבלת תערובת חלקה,  להוסיף כף וחצי גדושות מחית אגוזי לוז, 2 כפות אבקת סוכר ולערבב,
להוסיף 1/2 חבילה מסקרפונה ולערבב ידנית היטב .

בקערה להקציף את 1 מיכל שמנת מתוקה (מיכל אחד פחות 3 כפות ) להוסיף 3 כפות אינסטנט פודינג וניל, 1/4 כוס חלב , להקציף לקצפת יציבה אך לא קשה, להוסיף את מחית השוקולד המריר ואגוזי הלוז לקצפת ולהקציף עד לקבלת קרם אחיד (זה קורה מהר)  לשטח את המוס על הבסיס.

לחתוך את מרנג אגוזי הלוז לעיגול קצת יותר קטן מגודל התבנית (שוב זה לא חייב להיות עיגול מדויק ) ולהניח על מוס השוקולד מריר להכניס למקפיא עד להכנת מוס השוקולד לבן אפשר לזלול את שאריות המרנג זה מעדן.

(בתמונות המרנג נמצא בשכבת המוס הלבן בגלל ששכחתי!! לשים אותו מעל מוס השוקולד...  😄😄😄 )

מוס שוקולד לבן 

בקערית למיקרוגל לשים 100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות להוסיף 3 כפות שמנת מתוקה 38%,
לחמם בפולסים קצרים, לערבב עד לקבלת תערובת חלקה,  להוסיף כף וחצי גדושות מחית אגוזי לוז, 
1 כפית אבקת נס קפה נמס, 2 כפות אבקת סוכר ולערבב היטב , המרקם של המחית קצת מוזר זה בסדר, להוסיף 1/2 חבילה מסקרפונה ולערבב ידנית היטב .

בקערה להקציף 1 מיכל שמנת מתוקה (מיכל אחד פחות 3 כפות ) להוסיף 3 כפות אינסטנט פודינג וניל, 1/4 כוס חלב, להקציף לקצפת יציבה אך לא קשה, להוסיף את מחית השוקולד הלבן ואגוזי הלוז לקצפת ולהקציף עד לקבלת קרם אחיד (זה קורה מהר) לשטח את הקרם על המרנג ולהכניס למקפיא ל-6 שעות לפחות.

קישוט : מזלפים את ממרחי השוקולד על העוגה לאורך בעזרת שקית זילוף לקשט עם חצאי אגוזי לוז שנשארו .

אפשר להגיש את העוגה חצי קפואה או להפשיר את העוגה במקרר כמה שעות לפני ההגשה .







מרנג אגוזי לוז לפני האפייה 






6 תגובות:

  1. עוגה מהממתתת! רעיון מדהים להניח אגוזים על המרנג. כל הכבוד אהובתי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה אהובתי והמרנג עם אגוזי הלוז הורסס 😍😍😍

      מחק
  2. זה נקרא עוגת מוצארט, לא?
    מירב

    השבמחק
    תשובות
    1. סוג של עוגת מוצרט כי יש בזה מרנג ומוס :)

      מחק

אשמח לתגובות :)