Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 1 בנובמבר 2017

בשר ראש וחומוס פיקנטי






בשר ראש עם חומוס תבשיל מרוקאי פיקנטי שמשתלב מצוין עם קוסקוס, הבשר רך וטעים, הרוטב סמיך ועשיר,
 החריפות מוסיפה המון חשק להמשיך לאכול בלי סוף... ,  מנה טעימה ומשובחת הזוגי שלי נהנה מכל ביס .
מתכון של אמא מרגו היקרה שלי, בסוף הבישול היא מוסיפה עוד כפית אחת של תבלין שמעשיר את התבשיל ונותן לו טעם אחר .


חומרים סיר סוטאז' 28 :
1.5 ק"ג בשר ראש חתוך לקוביות (לבקש מהקצב לנקות את רוב השומן ולהשאיר ממש מעט לטעם
אפשר לשלב בשר לחי עם בשר הראש יוצא מעדן אני הכנתי 1 ק"ג בשר ראש וחצי ק"ג בשר לחי  )
1.5 כוסות חומוס יבש שהשרנו במים יום קודם ( או קופסת חומוס משימורים קצת קיצור דרך, הטעם לא נפגם..)
12 שיני שום
1/4 כוס שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף שטוחה כמון,
1/2 כפית פלפל שחור
3 פלפל אדום יבש חריף (אפשר לשחק עם החריפות  ולהוסיף פלפל אדום יבש מתוק)
3/4 כפית שטוחה מלח (להוסיף לפי הצורך)
1 כפית כמון (לסוף הבישול)
1/2 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה.

אופן הכנה :

בסיר שטוח (סוטאז' 28 ) שמים בשר ראש, מביאים לרתיחה ומסננים את הבשר.

לאחר ההרתחה' שמים את בשר הראש בחזרה בסיר ממלאים מים רותחים עד לכיסוי ועוד 1 ס"מ מעל
מבשלים שעה וחצי )במידה וחסרים מים להוסיף .

לאחר שעה וחצי של בישול , שמים במחבת :
1/4 כוס שמן , 1 כף כמון , 2 כפות פפריקה, 1/4 כפית פלפל שחור, 12 שיני שום, מטגנים כחצי דקה רק לפתיחת הטעמים של התבלינים , לשפוך את התבלינים והשום לסיר הבשר,  להוסיף לסיר מים רותחים לכיסוי הבשר , פלפל אדום יבש חריף ומתוק,  מלח וחומוס לערבב ולבשל על אש בינונית כשעה וחצי או עד שהבשר והחומוס רכים טועמים ומתקנים מליחות , מדי פעם מפזרים את הרוטב על הבשר בעזרת כף (במידה וחסר מים במהלך הבישול להוסיף ),
התבשיל מוכן כשהבשר מאוד רך והרוטב סמיך,  לפזר 1 כפית כמון  ו-1/2 חבילה כוסברה קצוצה ,לכסות את התבשיל ולהוריד מהאש .

להגיש עם קוסקוס ולהתענג 😍

****אפשר להכין את התבשיל עם צלי בשר (כתף 5) *****




תגובה 1:

  1. תודה!נראה מעולה. בדיוק בזמן לארוחת שישי בערב.

    השבמחק

אשמח לתגובות :)