Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 21 בנובמבר 2017

עוף עם שומר





תבשיל של עוף עם שומר סיר משגע מהמטבח המרוקאי, בתקופה הזו השומר נמצא בשיאו הוא טרי, מתוק וטעים, השומר בעל ערכית תזונתיים מצוינים יש בו ויטמין C והמון נוגדי חמצון , אין בו כמעט קלוריות ויש בו המון סיבים תזונתיים , אני אוהבת את הירק הנפלא הזה בכל צורה , בסלט טרי או מבושל, בעת הבישול הוא מקבל טעם עדין ומתקתק , טעם האניס מתנדף כמעט לגמרי ומתקבל טעם מיוחד, בשילוב עם עוף זו חגיגה חמה וטעימה תבשיל קל להכנה ומאוד טעים  לאכול עם אורז לבן או לחם טרי . 


חומרים : סיר סוטאז' 28 רצוי טפלון 

3 פקעות שומר טריות (לבחור שומר שמנמן ורחב )
8 יחי' שוקי עוף (ללא עור )
2 כפות שמן 
1 כפית גדושה כורכום
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית שבבי צ'ילי חריף
1/4 כפית פפריקה
1.5 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

חותכים את השומר לחצי וכל חצי מחלקים לשלושה חתיכות (שורש השומר נחתך עם העלים כך השומר שומר על צורתו השלמה ולא מתפרק לפרוסות.)במידה ויש עלים ירקרקים צעירים אני מכניסה גם אותם לתבשיל הם נותנים המון טעם. 

בסיר שמים 2 כפות שמן , מטגנים את העוף מכל הצדדים עד להשחמה, מוסיפים את השומר ומטגנים מעט עד להשחמה משני הצדדים , מפזרים , כורכום, פלפל שחור, מלח, פפריקה, ושבבי צ'ילי, מוסיפים 1.5 כוסות מים רותחים, מביאים את התבשיל לרתיחה כ-10 דקות , מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור כ-3/4 שעה או עד שהמים מתאדים כמעט עד הסוף, השומר רך והעוף מוכן, מדי פעם מפזרים עם כף מהרוטב שנוצר על העוף והשומר, באמצע הבישול טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך. להגיש חם עם אורז לבן או לחם.










2 comments:

אשמח לתגובות :)