Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 28 בנובמבר 2017

חורשט סבזי





חורשט סבזי תבשיל פרסי עשיר בירק בריא, סמיך וטעים, הכנתו דורשת מעט התעסקות אבל זה ממש שווה את העבודה, לפני מספר חודשים התארחנו כל החברס' שלנו אצל סיוון ושמואל לארוחה פרסית טעימה ומושקעת , היו שם מיטב המאכלים הפרסיים, גונדי (כופתאות העשויות מעוף טחון וקמח חומוס במרק טעים), קוקו סבזי (חביתת ירק משגעת ), חורשט סבזי  ועוד תבשילים שאת שמם אני לא זוכרת , את החורשט אהבתי במיוחד, חורשט פרושו תבשיל וסבזי פרושו ירק/עשבים טריים.לאחר מספר ניסיונות והתאמות הגעתי למתכון שלי, שיניתי כמה מרכיבים מהמתכון המקורי לא הוספתי חילבה (שמבלילה ) אני לא אוהבת את הריח של החילבה סורי...,  שמתי לימון פרסי בהיר ולא כהה (הכהה מר לי ), הוספתי סלרי  וקיבלתי סיר סמיך ומשגע, כל שנותר זה להגיש עם אורז לבן וצלחת עם ירק וצנוניות ולהנות מכל ביס .


חומרים:
1 ק"ג בשר כתף 5 טרי חתוך לקוביות.
1.5 כוסות שעועית אדומה (שהשרנו במים ללילה )
3 יחידות לימון פרסי בהיר
1 חבילה גדולה פטרוזיליה
1 חבילה גדולה כוסברה
חופן עלי נענע
1 כרשה (החלק הלבן בלבד) שטופה וקצוצה
1/2 חבילה בצל ירוק שטוף וקצוץ דק
4 עלי סלרי טריים (החלק הלבן והירוק) שטופים היטב וקצוצים דק
1 בצל גדול מקולף וקצוץ
1 לימון בינוני
1 כף מלח
1 כפית גדושה כורכום
1/2 כפית פלפל שחור 


להגשה:
אורז לבן
צנוניות
פטרוזליה, בצל ירוק
נענע

אופן הכנה:
לשטוף היטב את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע לאחר השטיפה להשרות בקערה עם הרבה מים (אני משאירה חלק מהגבעולים ומוציאה רק גבעולים גסים של הפטרוזיליה והנענע ) לאחר ההשריה נוציא מהמים למסננת ונקצוץ דק.

בסיר לשים 1 ק"ג בשר כתף להביא לרתיחה ולשפוך את המים , למלא שוב את הסיר במים רותחים , להוסיף את הבשר ו-1 כוס שעועית אדומה נבשל כ-1.5 שעות עד שהבשר מתרכך .

לאחר שבישלנו את הבשר ניקח סיר קוטר 28 גבוהה, נשים 2 כפות שמן , נוסיף כרשה קצוצה ובצל, 
נטגן עד להזהבה, נוסיף את כל הירק שחתכנו, סלרי קצוץ ובצל ירוק, נמשיך לטגן כ-2 דקות תוך כדי ערבוב , נוסיף את הבשר עם הנוזלים שלו, נוסיף 1/2 כוס שעועית שנשארה , 1 כפית גדושה כורכום, 1/2 כפית פלפל שחור, 3 לימונים פרסים יבשים מחוררים (עשיתי בלימונים חורים עם מזלג על מנת שישחררו את הטעמים שלהם בזמן הבישול) מיץ מ- 1/2  לימון , מלח 1 כף שטוחה (או לפי הטעם) נוסיף מים עד 3/4 הסיר נביא לרתיחה ונבשל על אש קטנה עוד 1.5 שעות , מידי פעם לערבב, לקראת סוף הבישול נוסיף מיץ מחצי הלימון שנשאר לנו , נטעם ונתקן תיבול לפי הצורך, במידה ויש הרבה נוזלים בתבשיל, להגיר את האש ללהבה גדולה ולבשל ללא מכסה עד לקבלת תבשיל סמיך , להגיש חם עם אורז לבן וירק.



אורז לבן:
2 כוסות אורז שטוף ומסונן
4 כוסות מים רותחים
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח

אופן הכנה :
בסיר נשים שמן ואורז נטגן מעט כ-1 דקה נוסיף 4 כוסות מים רותחים, 1 כפית מלח, נערבב ונביא לרתיחה , ברגע שרתח לסגור את הסיר עם מכסה ולבשל על אש נמוכה כ- 10 דקות לערבב את האורז בעדינות עם מזלג (ממש בעדינות) לכסות ולהמשיך לבשל על אש נמוכה עוד 15 דקות,
להסיר מהאש ולהניח בצד ל- 10 דקות לפני ההגשה.













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)