Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 3 בדצמבר 2017

טראפלס שוקולד ופקאן מסוכר










טראפלס שוקולד מריר בתוספת פקאן מסוכר ממתק מפנק מתוק וטעים , הפקאן המסוכר מוסיף מרקם קראנצ'י וקריספי לטראפלס, השוקולד מתמוסס בפה, שילוב קסום של טעמים, כל ביס חגיגה!
תמיד תמצאו אצלי במקפיא קופסה של ריבועי טראפלס מפנקים לאורחים ספונטניים או סתם לנשנוש מתוק...
אפשר להחליף את הפקאן המסוכר בכל אגוז אחר שאוהבים., אגוזי לוז קלויים, פיסטוק קלוי, אגוזי מלך טבעיים , שקדים , או לא להוסיף תוספות ולהנות מטראפלס נקי, אני מעדיפה את גרסת הריבועים היא קלה להכנה לא מלכלכת ומאוד יפה להגשה  שנתחיל....


חומרים : כ-50 טראפלס תבנית 20/20 :
500 גרם שוקולד מריר 50% מוצקי קקאו (לא צריך יותר )
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל )
25 גרם חמאה
100 גרם פקאן מסוכר

לציפוי:
3/4 כוס קקאו (לא ממותק)

אופן הכנה :
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה , שמים את השוקולד בקערה חסינת חום , מוזגים את השמנת החמה על השוקולד המריר , ממתינים 1 דקה ומערבבים עם כף היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי , מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה,

מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה , מוזגים את תערובת השוקולד לתבנית, מפזרים את אגוזי הפקאן על גבי התערובת , ומכניסים אותם לעיסת השוקולד בעזרת כפית מישרים את פני השוקולד ומכניסים למקפיא ל-8 שעות לפחות.

לאחר שהשוקולד התמצק , נחתוך לקוביות בעזרת סכין גדולה ,
בכלי עם מכסה נפזר 1/2 כוס קקאו , נעביר את קוביות הטראפלס לכלי עם הקקאו נפזר את יתרת הקקאו מלמעלה , נסגור את המכסה היטב, ננער/נשקשק את הקוביות שיצופו בקקאו מכל הכיוונים שימו לב בזמן הניעור להחזיק את המכסה עם הקופסה (שלא תפתח לכם במהלך הניעור ואז אני לא מקנא במה שיקרה...) מקבלים טראפלס מצופים בקקאו עם לוק הורססס.

לשמור בקופסה אטומה במקפיא עד להגשה .

לגרסת פרווה ושיוצאת מאוד טעימה 200 מ"ל קרם קוקוס (חצי קופסה) ו-400 גרם שוקולד מריר להמיס יחדיו להוסיף אגוזים ולהקפיא (אין צורך בתחליף לחמאה ויש להשתמש בקרם קוקוס לא בחלב קוקוס )




8 תגובות:

  1. כלכך יפים, ממש תענוג לראות טראפלס כאלה יפייים
    יבורכו ידייך סיגל היקרה 3> (:

    מחדש חדש לא יודעת איפה הלב האדום שאני כל כך אוהבת חח

    השבמחק
  2. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  3. היי סיגלי
    לפרווה
    יש להרתיח את הקרם קוקוס ??

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אפשר לחמם את הקרם עם השוקולד במיקרוגל בפולסים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה מצטערת על האיחור בתגובה ...

      מחק

אשמח לתגובות :)