Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 10 בדצמבר 2017

סמוסה הודית







סמוסה הודית  לחג החנוכה (או חג הטיגונים... ) הכנתי סמוסה הודית במילוי גבינות, כרישה ותפוח אדמה, מוגשת ברוטב קרם פרש ושמיר, הסמוסה קריספית מבחוץ רכה מבפנים לאכול חם חם וזה מושלם .


חומרים ל-20 יחידות

לבצק:
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס מים
4 כפות שמן

מילוי:
2 תפוחי אדמה ביינונים מבושלים וחתוכים לקוביות
1/4 כרישה (פרסה, החלק הלבן בלבד כחצי כוס)  חתוכה לטבעות דקות (אפשר להחליף בבצל רגיל 1 בינוני)
1 כף חמאה + 1 כף שמן
150 גרם גבינה צפתית
150 גרם מוצרלה
2 פרוסות גבינה צהובה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט

1 קופסה קרם פרש 30% השף הלבן (מצוינת וטעימה )
חופן שמיר שטוף וקצוץ

שמן לטיגון עמוק

אופן הכנת הבצק:
בקערה שמים קמח, מלח, אבקת אפייה, שמן ומים מערבבים לבצק אחיד הוא קצת קשה זה בסדר, להמשיך ללוש כ-5 דקות עד שהוא מתאחד היטב , לכסות את הבצק ולהניח בצד לחצי שעה.

הכנת הרוטב : בקערית לשים חצי קופסת קרם פרש, חופן שמיר קצוץ, קורט מלח, לערבב ולשמור במקרר עד להגשה.

אופן הכנת המילוי:
במחבת לשים חמאה ו-1 כף שמן, להוסיף טבעות כרישה חתוכות ולטגן על אש בינונית עד להזהבה קלה, להוסיף תפוח אדמה מבושל וחתוך לקוביות , מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לערבב, להוריד מהאש ולקרר .
לאחר שהמילוי התקרר להוסיף גבינה צפתית, גבינת מוצרלה וגבינה צהובה מגורדות גס, 1 כף קרם פרש לערבב לקבלת מילוי אחיד.

אופן הכנה: מחלקים את הבצק שהכנו ל-10 חתיכות מגלגלים לכדור, משטחים/מרדדים את הבצק לעיגול דק דק (מקמחים מעט את משטח העבודה)  ומניחים בצד,  כל עיגול שטוח חוצים לחצי , יוצרים קונוס (לפי התמונות )מרטיבים את החיבורים במעט מים,  ממלאים את הקונוס בכף גדושה מהמלית,  מרטיבים את הקצבות סוגרים היטב ומהדקים , יצרנו קונוסים ממולאים וסגורים מכל הכיוונים .

מחממים שמן בסיר לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הסמוסות עד להזהבה מכל הכיוונים, לאכול חם  בליווי רוטב קרם פרש ושמיר פשוט מעדן


אופן קיפול הסמוסה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)