Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 28 בדצמבר 2017

עוגיות שקדים





זה המרקם 
עוגיות מרציפן שקדים אפויות עשירות וטעימות, מבחוץ הן מעט קריספיות  מבפנים המרקם רך ונעים בתוספת שקדים קראנצ'ים זו חגיגה בפה, לפני שבועיים חזרנו אני והבעלול מטיול במינכן חגגנו 20 שנות נישואין (איך שהזמן טס.... ), היה לנו קר קפוא מושלג  ונהננו מכל רגע , מזל ששנינו משוגעים על החורף...., ברור שהטיול שלנו היה מאוד קולינרי !! לגמנו משקאות  חמים על בסיס פירות עם ובלי אלכוהול , טעמנו ליקר ביצים (חזק מידי לטעמי), טעמנו אוכל בווארי טעים ומשובח שכלל, מרקים, שפצלה עם גבינה (סוג של איטריות בצק עם גבינה מותכת בגריל) , כופתאות צמחוניות ברוטב פטריות , דג סלמון צלוי על אש פתוחה, כמובן שלא פסחנו על  המתוקים, דאמפפנודל  (סוג של לחמנייה חמה ומתוקה מוגשת ברוטב וניל חם), קרמבו בשלל טעמים (שלנו יותר טעים), תפוחים מטוגנים בבלילה, שלל מאפי שמרים , עוגת השטולן המסורתית שלהם,
לא תאמינו אבל באחת המאפיות הרבות שמפוזרות במינכן מצאתי גם אורז עם חלב מתוק וטעים מוגש חמים עם סוכר וקינמון מיותר לציין שהתענגתי על כל ביס.
את עוגיית  המרציפן גיליתי בטעות באחד הטיולים שלנו ברחובות מינכן,  על אדן החלון של בית קפה קטן ישבה לה צלחת עם עוגיות מגרות מצופות שקדים , כמובן שעצרתי וקניתי מספר יחידות (הן נמכרות לפי משקל ) לאחר בירור קטן הבנתי שמדובר במרציפן אפוי, טעמנו את עוגיות המרציפן הכי טעימות בעולם, התענגנו על כל ביס !! החלטתי שאני חייבת לנסות לשחזר את הטעם המושלם והמרקם המיוחד, לאחר חיפושים נרחבים ברשת היו לי אין ספור גרסאות שונות לעוגייה, לכן החלטתי לנסות גרסה משלי וללכת לפי תחושת הבטן (ובלוטות הטעם שלי ), אני כל כך שמחה שהצלחתי להגיע למרקם המושלם של עוגיית המרציפן האפויה שטעמנו , קצת קשה מבחוץ, רכה ועסיסית מבפנים ובעיקר ממכרת וטעימה.

מוקדש לכל אוהבי המרציפן ראו הוזהרתם זה ממכר...

חומרים לעוגיות מרציפן מעלפות  כ-56 עוגיות 
1/2 ק"ג שקדים שלמים ללא קליפה (קניתי מוכנים ללא קליפה ולא קלויים )
2 חלבונים (מביצה L)
2 כוסות סוכר
2 כפות מים
2 יחי' שקדים מרים או 1 כף ליקר שקדים (אמרטו)
(אם משתמשים בשקדים אני משרה את 2 היחידות  בחצי כוס מים רותחים 5 דקות ומקלפת את הקליפה).

לקישוט
100 גרם שקדים פרוסים
אבקת סוכר

אופן הכנה:
לשים 2 כוסות שקדים וסוכר במעבד מזון ולטחון עד לקבלת פירורים דקים , להוסיף את יתרת השקדים ולטחון עד לקבלת מרקם אחיד, להוסיף שקדים "מרים " מקולפים , מים, ולטחון שוב עד לקבלת עיסה מעט לחה להכניס למקרר לשעתיים , (אפשר להכין מראש ולשמור במקרר מספר ימים ).

בקערה לשים 2 חלבונים ולהקציף ידנית עם מטרפה עד לקבלת בועות גדולות , להוסיף את תערובת השקדים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה במרקם בצקי .

לפזר על צלחת שטוחה את השקדים הפרוסים , ליצור גלילים באורך 4 ס"מ ועובי 2 ס"מ לצפות צד אחד בשקדים פרוסים (להפעיל לחץ שהשקדים ידבקו לבצק המרציפן ) לסדר בצורת חצי ירח ולשים על מגש אפייה  מרופד בנייר אפייה .

לחמם תנור 180 מעלות ולאפות 10 דקות בדיוק רק עד שהקצוות של העוגיות מזהיבות (זה חשוב מאוד ) העוגיות נשארות לבנות חוץ מהקצוות זה בסדר) להוציא ולקרר היטב, לפני ההגשה לפזר מעט אבקת סוכר  ולהתענג על כל ביס .
לשמור בחוץ בצנצנת סגורה היטב.

** שקדים מרים מדגישים את טעם השקדים, לא מרגישים במרירות שלהם, אני פשוט לא אוהבת תמצית שקדים  ***



לפני האפייה 

לאחר האפייה ופיזור אבקת סוכר






6 תגובות:

  1. אלופה אלופה עוגיות מלאות אהבה יבורכו ידייך
    כל הכבוד לך סיגל היקרה 3>

    השבמחק
    תשובות
    1. המון תודה זיוי המקסימה נשיקות

      מחק
  2. נראה נפלא. בדיוק בזמן. תודה

    השבמחק

אשמח לתגובות :)