Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 20 בדצמבר 2017

עוגת תותים וקצפת






עוגת תותים וקצפת,  התותים כבר כאן הפרי הכי יפה בעיני, כל שנה אני מחכה לו בקוצר רוח , הפעם הכנתי עוגת תותים וקצפת שכבות קצת אחרת ... מתקבלת עוגה בגובה 10 ס"מ גבוהה מאוד ובקוטר 20 ס"מ , זו לא עוגת שכבות רגילה יש קיצור דרך קל ומדליק (רעיון שלקחתי מהרשת)  זה מתחיל כרולדה ונגמר כעוגת שכבות ,לאחר ציפוי העוגה וקישוט של תותים מקבלים עוגה חלומית ויפהיפיה בכלום עבודה ....


חומרים לטורט (כמו ברולדה):
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
4 ביצים
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל איכותית 
1 כפית שמן

שמן  קנולה לשימון התבנית.

קרם:
2 שמנת מתוקה 38% (סה"כ 500 מ"ל)
1 חבילה אבקת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1 כוס חלב
1 חבילה תותים
2 כפות גדושות ריבת תות 
  
אופן הכנה:
מפרידים את הביצים:  את החלבון (הלבן) לקערת מיקסר, את החלמון (הצהוב) לקערית קטנה .

להקציף את החלבון כ-3 דקות עד לקבלת קצף , להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהקציף עד לקבלת קצף מבריק .

להוסיף לחלמון את תמצית הווניל, אבקת אפייה וכפית שמן,  לערבב היטב עם כפית עד שהתערובת בהירה .

להוסיף ידנית את החלמון לקצף החלבונים לערבב בתנועות קיפול בעזרת מרית (לקקן) עד לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף את הקמח ולערבב בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .

לשמן היטב נייר אפייה (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה ), להניח בתבנית מרובעת של התנור ,
לשפוך את התערובת על פני נייר האפייה  בצורה אחידה (לפזר בעזרת המרית) לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי, מקררים את העוגה .

בעזרת סכין משחררים את קצבות העוגה סביב כל העוגה מנייר האפייה ומשחררים את העוגה מנייר האפייה זה משתחרר בקלות , מחלקים את העוגה ל- 4 חלקים שווים (מדדתי עם סרגל יצאה לי עוגה באורך 40 ס"מ כך שכל רצועה היא 10 ס"מ ) ראה תמונה
(במידה ורוצים שהעוגה תצא טיפה נמוכה יותר אבל בקוטר 22 יש לחלק ל-5 רצועות שוות .)

הכנת הקרם:
להקציף 2 שמנת מתוקה עם 1 כוס חלב ואבקת אינסטנט פודינג וניל לקרם יציב.

הרכבת העוגה:
כשהעוגה על גבי התבנית ומחולקת ל-4 חלקים מורחים 2 כפות ריבת תות על פני כל העוגה , מפזרים כ-5 תותים חתוכים לקוביות גדולות , מורחים כף וחצי גדושות מכמות הקצפת על כל רצועה בצורה אחידה (נשאר לנו בערך 1/4 כמות קרם לציפוי ).

מגלגלים רצועה אחת לגליל , מעבירים את הגליל שנוצר לרצועה השנייה ומגלגלים , 
מעבירים לרצועה השלישית ומגלגלים , קיבלנו עוגה מגולגלת עבה בשלב הזה מניחים את העוגה על צלחת הגשה , ומרימים את הרצועה האחרונה שנשארה  ומגלגלים על העוגה בצלחת . התקבלה עוגה גבוהה מאוד

מצפים את פני כל העוגה ביתרת הקרם שנשארה מכניסים למקרר ל- 6 שעות לפחות 

בהגשה  מקשטים עם תותים חצויים או שלמים ומתענגים על כל ביסס ....




















5 תגובות:

  1. מהמםםם. עוגה כלבבי. תמונות מהממות

    השבמחק
  2. נפלא, הפטנט משגע. אכין ליום ההולדת של נועם

    השבמחק
  3. כל הכבוד יקירה יבורכו ידייך 3>

    השבמחק
  4. תודה רבה אלופה יבורכו ידייך

    השבמחק

אשמח לתגובות :)