Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 26 בדצמבר 2017

תבשיל של לוביה וקציצות





תבשיל של לוביה יבשה וקציצות ברוטב אדום חם טעים וקל להכנה, הלוביה( שעועית עם הנקודה/עין שחורה ) מתבשלת בקלות יחסית לשעועית רגילה ויש לה טעם נהדר, לאכול עם אורז או אפילו בלי שום תוספת זה נפלא, תבשיל מנחם בריא וטעים , אצל בעלי כל מנה רצוי לאכול בצלחת עמוקה כשאורז זה הבסיס ומעל תבשיל עם הרבה רוטב,
כמובן לאכול עם כף, חס וחלילה במזלג כי עם כף האוכל יותר טעים, שכחתי לציין שרצוי לערבב הכל יחד ומעל לפזר קצת עמבה, מסתבר שזה מאוד אופייני לעדה העירקית וזאת לאחר שראיתי את התופעה גם אצל בני הדודים שלו בארוחות משותפות... הוא נהנה אני מאושרת כל הצדדים מרוצים!  שנתחיל?
שימו לב צריך להשרות את הלוביה היבשה יום לפני הבישול.


חומרים סיר 28 סוטאז':
1/2 ק"ג לוביה יבשה (שעועית לבנה עם העין) מושרת עם המון מים לפחות 12 שעות
1 בצל גדולחתוך לקוביות
2 שיני שום
2 כפות גדושות רסק (100 גרם
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
2 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפיות מלח

חומרים לקציצות
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל מגורד גס (עם הנוזלים)
2 כפות גדושות פירורי לחם
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/4 כפית בהרט לקציצות
אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים לעיסה אחידה וליצור קציצות ארוכות או עגולות לשיקולכם, לשמור במקרר.



אופן הכנה:
לסנן את הלוביה ממי ההשריה ולשטוף אותה מעט.
בסיר לשים 2 כפות שמן לטגן בצל קצוץ לקוביות עד להזהבה, להוסיף שיני שום קצוצות , לוביה מסוננת, פפריקה מתוקה, פלפל שחור וכמון, להוסיף מים רותחים עד לכיסוי הלוביה ועוד 1 ס"מ מעל , בשלב הזה לא!! להוסיף את המלח  (כשמבשלים קטניות רצוי לבשל בהתחלה ללא מלח כך הם מתרככות מהר יותר) .
לתת לתבשיל להתבשל על אש בינונית גבוהה עם מכסה סגור כ-3/4 שעה , לאחר מכן לבדוק שהשעועית מוכנה אבל לא רכה מידי ,
 להוסיף: מלח, רסק עגבניות, תפוחי אדמה חתוכים גס, להוסיף מים עד לכיסוי התבשיל, להביא לרתיחה לטעום ולתקן תיבול, להכניס את הקציצות אחת אחת,  לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית עוד 20 דקות , להכין אורז ולהתענג .
במידה ורוצים את הלוביה פיקנטית להוסיף 1/2 כפית פפריקה חריפה או לפי הטעם ....




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)