Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 6 בינואר 2018

פרגית צלויה ברוטב אסיאתי






פרגית צלויה ברוטב אסיאתי, כשמאסטר שף מאתגרים אותי להכין מנה ברוח התוכנית אני מסכימה בשמחה , קיבלתי את הקופסה הצהובה , נתבקשתי להכין מנה מהירה של עוף , מיד חשבתי על הבן שלי רון  ועל המנה שהוא אוהב , פרגית ברוטב אסיאתי צלויה על מחבת פסים , מוגשת עם פלפלים , בצלצלי שאלוט ואטריות אורז הכל מוקפץ ברוטב מתוק  חריף, מנה טעימה צבעונית ומשגעת רון התענג על כל ביס ....



חומרים ל4 מנות :
1/2 ק"ג סטייק פרגית
2 שיני שום כתושות/מגורדות דק
3 כפות סויה
3 כפות רוטב צ'לי מתוק
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל גרוס
1 כפית דבש
1 כפית שמן 
1 כפית סוכר חום
קורט שבבי צ'לי (אפשר יותר תלוי מה מידת החריפות הרצויה )

לנודלס
3 יחידות גדולות גמבה אדומה (רחוצות ללא גרעינים חתוכות לקוביות בינוניות)
1 שקית בצלי שאלוט ( כ-12 יחידות בצלים מקולפים וחתוכים לרבעים)
1/4 כוס שמן
1 שקית אטריות אורז רחבות (400 גרם)
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
5 כפות סויה
1 כפית סוכר
3 שיני שום קצוצות
1/4 פלפל חריף אדום ( יותר או פחות נתון לשיקולכם)
1/4 כפית מלח

קישוט וטעם :
חופן כוסברה קצוצה
חופן שקדים/ בוטנים קלויים קצוצים


אופן הכנה :
בקערה לשים שום כתוש, 3 כפות סויה , 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, כפית דבש, כפית גדושה סוכר חום , שום כתוש, פלפל גרוס, מלח ושבבי צ'ילי לערבב היטב,  להוסיף את הפרגיות לערבב שוב עד שכל הפרגיות מצופות ברוטב , להניח בצד לחצי שעה לספיגת טעמים (אפשר גם יותר).

אופן הכנת הנודלס ( 10 דקות לפני הכנת המנה )
בקערת חסינת חום לשים אטריות אורז רחבות, למלא במים רותחים ולהניח בצד ל-10 דקות עד לריכוך.
נסנן היטב ממים .

לחמם היטב ווק או סיר טפלון, להוסיף לסיר הלוהט פלפלים חתוכים , בצלי שאלוט ,( כך הם מקבלים טעם צלוי ) לאחר 1 דקה להוסיף 1/4 כוס שמן ולטגן עוד דקה את הפלפלים והבצלים עד להשחמה (בחום גבוה ) נוסיף שום קצוץ, פלפל חריף , נודלס, חצי כוס רוטב צ'לי מתוק, 5 כפות סויה , 1/2 כפית סוכר, 1/4 כפית מלח, נערבב היטב נטעם ונתקן תיבול נכבה את האש.

נחמם היטב  מחבת פסים , נשמן עם 1 כפית שמן , נצלה את הפרגיות על אש גבוהה בשני הצדדים עד להשחמה, נוסיף את רוטב המשרה למחבת, וננמיך מעט את האש , ניתן לרוטב להסמיך ולפרגיות להצלות ולהתבשל לאחר 3 דקות (לאחר שהפרגיות מוכנות ) לכבות את האש ,

הגשת המנה :
לשים חופן נודלס פלפלים ובצלי שאלוט מעל להניח סטייק פרגית צלוי, (אפשר לחתוך לפרוסות לפני ההגשה ) לפזר מעט כוסברה ושקדים קלויים, להגיש חם ולהנות מכל ביס .





תגובה 1:

אשמח לתגובות :)