Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 9 בינואר 2018

עוגת גבינה ושוקולד לבן אפויה





עוגת גבינת ושוקולד לבן אפויה, אני אוהבת שוקולד לבן בכל צורה ובעוגות בפרט, בטח שמתם לב לזה בבלוג... השילוב של השוקולד הלבן עם הגבינה והשמנת החמוצה יוצרים מרקם מיוחד עשיר וטעים , ציפוי השוקולד הלבן נותן את הטאץ' הסופי לעוגה חלומית, רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה, אוכלים אותה קרה, ההמתנה משתלמת, העוגה רק משתבחת .

חומרים:
תבנית 24 מתפרקת
חומרים לבסיס:
100 גרם חמאה
1 כוס קמח תופח

1/3 כוס סוכר

1 חלמון (צהוב בלבד)



חומרים למלית :
250 גרם גבינה לבנה 5%
1 מיכל שמנת חמוצה 15% 200מ"ל
1 מיכל שמנת חמוצה 27% 200 מ"ל
200 גרם שוקולד לבן
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

חומרים לצפוי
150 גרם שוקולד לבן
1/4 כוס שמנת מתוקה 38%

תלתלי שוקולד לבן לקישוט:
100 גרם שוקולד לבן


אופן הכנה בסיס:
לשים בקערה את כל החומרים ולערבב עם מזלג עד לקבלת פירורים בלבד (לא ללוש בידיים) לשטח על התבנית ולאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה להוציא מהתנור ולהניח לבסיס להתקרר.


מילוי אופן הכנה :
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל (או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) עד שהשוקולד נמס, (אם משתמשים במיקרוגל לבדוק לאחר חצי דקה כי השוקולד הלבן נשרף מהר),

בקערה שמים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ( 2 מיכלים ) , תמצית וניל , מערבבים מעט ומוסיפים את השוקולד המומס לערבב מעט ( נוצרים גושים קטנים והמרקם לא חלק זה בסדר).

בקערת המיקסר שמים את הביצים שלמות ומקציפים כדקה בלבד, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד כ- 1 דקה , מוסיפים את תערובת הגבינות לביצים ומערבבים במהירות נמוכה , 
להוסיף 2 כפות קורנפלור ו-2 כפות אינסטנט פודינג וניל,

להגביר מהירות ולערבב רק עד שהתערובת מתאחדת , לשפוך על הבסיס שהכנו ולהכניס לתנור מחומם מראש ל-170 מעלות,
בתחתית התנור לשים תבנית עם מים (על מנת ליצור אדים בעת האפייה ) לאפות כ-45 דקות או עד שקיסם ננעץ ויוצא יבש (הזמן משתנה מתנור לתנור). להוציא ולהניח בצד לקירור.

כשהעוגה קרה מכינים ציפוי :שמים את כל חמרי הציפוי בקערית למיקרוגל מחממים בפולסים של חצי דקה עד להמסה של השוקולד, מוצאים ומערבבים (אם המרקם אינו חלק לאחר שערבבנו היטב יש להוסיף עוד מעט שמנת עד לקבלת קרם חלק , לשפוך מיד על העוגה ולפזר את הציפוי (לא עם כף) להזיז את התבנית (בזהירות מצד לצד עד שכל העוגה מצופה להכניס למקרר ל-8 שעות .

תלתלי שוקולד לבן:
הופכים את טבלת השוקולד כשהצד החלק פונה אלינו , בעזרת סכין חלקה עם להב גדול, מגרדים את טבלת השוקולד לרוחב ומקבלים תלתלי שוקולד לבנים ויפים  מניחים אותם בזהירות מסביב לעוגה (אפשר כמובן לגרד עם קולפן לתלתלים קטנים .

מוזמנים לבקר :

אפייה ביתית באינסטגרם




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)