Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 14 בפברואר 2018

קציצות דגים וזיתים


קציצות דגים וזיתים



קציצות דגים וזיתים, השתמשתי בזיתי קלמטה שהוסיפו המון טעם לרוטב החרפרף, סיר משגע וטעים, לאכול עם חלה טרייה חמה זה מעדן, אין כמו לאכול דגים ביום שישי בערב בארוחת שבת, הפעם טחנתי פילה מושט טרי, והקציצות יצאו מושלמות אווריריות וטעימות, זיתי הקלמטה מוסיפים מימד חדש של טעם, מנה חגיגית ויפה להגשה , אפשר כמובן להכין אותה עם דגים מפולטים ולא כקציצות, משאירה זאת לשיקול דעתכם תבחרו איך שאתם אוהבים...

טיפ:  מ- 3.9 ק"ג דגי מושט טריים שלמים, קיבלתי 1 ק"ג פילה נקי מעצמות ועור) .

חומרים לקציצות (סיר לדגים 30 ס"מ סוטאז' 24 קציצות בערך...
1 ק"ג  פילה מושט טרי נקי מקוצים, ללא עור סחוט ממים וטחון גס
צרור פטרוזיליה שטופה (רק העלים) וקצוצה
צרור כוסברה שטופה וקצוצה
1 בצל בינוני מגורד גס
4 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית גדושה כמון
1/4 כוס שמן
2 כפות פירורי לחם / בפסח קמח מצה

חומרים לרוטב:
2 גמבות אדומות חתוכות לאורך ללא גרעינים
2-3  פלפלים חריפים חתוכים לטבעות עבות עם הגרעינים (אפשר להפחית בחריפות ולשים פחות)
1 עגבנייה גדולה אדומה ומקולפת
1 חבילה כוסברה
2 פלפלים יבשים אדומים מתוקים ללא גרעינים
10 שיני שום שלמות 
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה 
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1 כוס זיתי קלמטה ללא חרצנים (שטופים במים רותחים להוצאת המליחות זה חשוב!)


אופן הכנה קציצות :
בקערה לשים : דג טחון (לסחוט היטב ממים), בצל מגורד גס, פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה , 2 כפות פירורי לחם, 1 כפית שטוחה פלפל שחור, 1 כפית שטוחה מלח, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית גדושה כמון, 1/4 כוס שמן, לערבב היטב לעיסה אחידה ולהכניס למקרר למנוחה ל-15 שעה

רוטב:
בסיר לשים 1/2 כוס שמן, רצועות גמבה, פלפל חריף חתוך לטבעות, לטגן על אש בינונית כ-5 דקות עד שהגמבה מזהיבה , 
להוסיף: שיני שום שלמות, פרוסות עגבנייה,  3/4 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה גס כולל הגבעולים ,פלפלים יבשים מתוקים, 1/2 כפית מלח, 1 כף פפריקה מתוקה, ו- 1 כוס מים,
להביא לרתיחה ולבשל על אש בינונית גבוהה עד שהרוטב מסמיך מעט,

נכין קציצות מתערובת הדג , ברגע שהרוטב הסמיך והצטמצם מעט , נוסיף את קציצות הדג לסיר בשורה אחת ,
נערבב בקערית 1 כף פפריקה מתוקה עם 3 כפות שמן לרוטב אחיד, ונפזר על כל קציצה מעט מהפפריקה והשמן נכסה את הסיר ונבשל 2 דקות  על אש גבוהה, נוסיף זיתי קלמטה (שטופים) ננמיך ונבשל 10 דקות , נפזר מהרוטב שנוצר בסיר על הקציצות בעזרת כף, במידה וחסר קצת רוטב להוסיף 1/2 כוס מים רותחים, נבשל שוב 15 דקות , נטעם תיבול ונשפר במידת הצורך (מליחות חרפרפות עם מעט פפריקה חריפה), נפזר את יתרת הכוסברה הקצוצה ונכבה את הסיר.

שעה לפני שיושבים לאכול אני מכניסה את סיר הדגים לתנור בחום 180 מעלות, הדגים מגיעים לשולחן חמים וטעימים עם חלה של שבת זה מושלם .


קציצות דגים וזיתים




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)