Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 17 בפברואר 2018

משולשי מעמול סולת תמרים ואגוזים








משולשי מעמול סולת במילוי תמרים ואגוזים, כל כך יפה וטעים, איך לא חשבנו על הצורה הזו קודם, בכל פורים אני מנסה למצוא דרך יצירתית לעשיית עוגיות בצורת אוזני המן, משולשים הפעם הכנתי משולשי מעמול אין כזה ברשת חיפשתי... יצא להיט, הבצק קריספי ונמס בפה בו זמנית אי אפשר להפסיק לאכול מזהירה מראש ,מצאתי דרך מהירה להכנת המעמולים, נהנתי מכל רגע של גלגול, שילוש, וצביטות .... 
"משנכנס אדר מרבין בשמחה "

(את המתכון לבצק לקחתי מכאן אבי ששון תודה, שיניתי כמויות, מילוי ואופן הכנה.  )



חומרים לבצק:
 2 כוסות סולת (280 גרם )
200 גרם חמאה מומסת
2.5 כוסות קמח 300 גרם
4 כפיות אבקת אפיה 20 גרם (2 שקיות)
6 כפות מים
2 כפות מי ורדים
(לא חובה אבל מומלץ)
(לא תמצית ורדים)
4 כפות סוכר



חומרים למילוי 
1 חבילת תמרים בוואקום (לא ממרח)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית קינמון
2 כפיות שמן


אופן הכנת המילוי:
לערבב את התמרים בתוך קערה (להוציא חתיכות קשות מהתמרים )
להוסיף את ההל, הקינמון ו-2 כפיות שמן ,
לקחת כפית מהתמרים לגלגל (בידיים קצת רטובות) ל"נקניק" באורך 7 ס"מ ולהניח על גבי צלחת.

 אופן הכנת הבצק:
לשים בקערה את הסולת והחמאה המומסת ולערבב (יוצאת תערובת פירורית) לכסות את הקערה ולהניח במקום מוצל  ל-4 שעות (כן 4 שעות זו לא טעות אפשר אפילו יותר), 
לאחר מכן יש להוסיף את הקמח, האבקת אפיה, מי הוורדים וכף מים ללוש היטב עד שכל התערובת אחידה,ולהניח בצד לעוד שעה (עכשיו אפשר להכין את המילוי),
לאחר השעה יש להוסיף לבצק עוד 2-4 כפות מים ולערבב עד לקבלת בצק אחיד ולא מתפרק.

הרכבת העוגייה:

מרדדים 1/4 מהבצק על נייר אפייה (אין צורך לקמח הבצק לא נדבק ונעים לעבודה) למלבן בעובי 2 מ"מ 
ובאורך 20 ס"מ.

שמים מהמילוי בקצה המלבן לרוחב, מגלגלים גלגול אחד, לקבלת גליל ארוך, לחתוך לאורך בצק הגליל,

לחלק את הגליל ל-3 גלילים קטנים לרדד מעט כל גליל ולסגור לעיגול,

את העיגול נהפוך למשולש נצבוט בשלוש פינות , 

ברגע שיצרנו משולש ניצור עם צובטן מעמול את עיטור המעמול (לצבוט את הבצק ולשחרר, לצבוט ולשחרר) 

להניח את משולשי המעמול במרווחים קלים על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה .

ולאפות כ-10-12 דקות בחום 180 מעלות עד שהמעמולים זהובים .

כשהמעמולים מתקררים יש לפזר אבקת סוכר לקישוט.

אפשר להקפיא את המעמולים לאחר האפייה לפני פיזור אבקת הסוכר (על מנת לא לזלול הכל באותו יום... ) להפשיר ולהנות מתי שמתחשק .


***אפשר למלא במילית פרג שאוהבים באותה שיטה ***











3 תגובות:

  1. זה מהמםםם. הלוואי ואספיק להכין לפני הנסיעה. אני מאמצת את הצורה עם בצק מעולה שלקחתי ממיקי שמו

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה אהובה , את חייבת יוצא טעיםםם 😍😍😍😘😘

      מחק

אשמח לתגובות :)