Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 13 במרץ 2018

פיתה עם בשר








עראייס פיתה עם בשר טחון טרי, בתוספת, בצל, צנוברים, ירק ותבלינים ארוחה עסיסית וטעימה, מנה שחייבים לאכול אותה חמה ועל המקום, מהמחבת לצלחת, היא קריספית מבחוץ , הבשר נשאר עסיסי מבפנים , בתוספת טחינה, חריף וסלטים, אתם מסודרים בתאבון .... 


חומרים ל 8 עראייס ( חצויים) :
מחבת פסים ( רצוי עם טפלון )
4 פיתות מוכנות טריות (שמנמות ) 
1/2 ק"ג בשר בקר טחון (קצת שומני, צוואר, צלעות, אופציה מעט שומן כבש מי שאוהב)
1 בצל קטן מגורד גס
1 בצל קטן קצוץ דק
1/2 כוס צנוברים ( אופצייה טעימה ) 
1/4 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה (עם הגבעולים)
1/2 כפית מלח שטוחה 
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית בהרט
קורט  קינמון
1 כף גדושה פירורי לחם 
2 כפות שמן

6 כפות שמן לצלייה (של כל החצאים)

להגשה :
טחינה  (1 כוס טחינה, 1/2 כוס מים, חצי לימון, שן שום מגורדת דק,  1/4 כפית מלח, לערבב היטב להוסיף מים לסמיכות הרצויה במידה וחסר)



אופן הכנה:
בקערה שמים בשר, בצל מגורד (והנוזלים שלו), בצל קצוץ דק,  פטרוזיליה קצוצה ותבלינים: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4  כפית בהרט,קורט קינמון,  שמן ופירורי לחם, לערבב היטב וליצור 8 קציצות .

לחתוך את הפיתות לחצאים למלא כל חצי פיתה בקציצת בשר , 

לחמם היטב על הגז מחבת פסים טפלון , להוסיף 6 כפות שמן , נתחיל לצלות/לטגן את חצאי הפיתות קודם כל מהצד הפתוח, נעמיד את הפיתה על הקציצה ונטגן עד להשחמה , ננמיך את האש (לבינונית נמוכה)
ונטגן את הפיתה משני הצדדים עד שהפיתה קריספית , (להצמיד את הפיתה למחבת עם תרוד) 
להגיש מיד ולהתענג .



עראייס לפני הצלייה 

נטגן  את הבשר מהחלק הפתוח של הפיתה עד לקבלת צבע שחום

ננמיך את האש לבינונית ונצלה עד להשחמה משני הצדדים

2 comments:

  1. יאמי יאמי,, עכשיו הייתי אוכלת כזאת פיתה עם בשר
    מלי

    השבמחק

אשמח לתגובות :)