Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 13 במרץ 2018

פיתה עם בשר - עראייס








עראייס פיתה עם בשר טחון טרי, בתוספת, בצל, צנוברים, ירק ותבלינים ארוחה עסיסית וטעימה, מנה שחייבים לאכול אותה חמה ועל המקום, מהמחבת לצלחת, היא קריספית מבחוץ , הבשר נשאר עסיסי מבפנים , בתוספת טחינה, חריף וסלטים, אתם מסודרים בתאבון .... 


חומרים ל 8 עראייס ( חצויים) :
מחבת פסים ( רצוי עם טפלון )
4 פיתות מוכנות טריות (שמנמות ) 
1/2 ק"ג בשר בקר טחון (קצת שומני, צוואר, צלעות, אופציה מעט שומן כבש מי שאוהב)
1 בצל קטן מגורד גס
1 בצל קטן קצוץ דק
1/2 כוס צנוברים ( אופצייה טעימה ) 
1/4 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה (עם הגבעולים)
1/2 כפית מלח שטוחה 
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית בהרט
קורט  קינמון
1 כף גדושה פירורי לחם 
2 כפות שמן

6 כפות שמן לצלייה (של כל החצאים)

להגשה :
טחינה  (1 כוס טחינה, 1/2 כוס מים, חצי לימון, שן שום מגורדת דק,  1/4 כפית מלח, לערבב היטב להוסיף מים לסמיכות הרצויה במידה וחסר)



אופן הכנה:
בקערה שמים בשר, בצל מגורד (והנוזלים שלו), בצל קצוץ דק,  פטרוזיליה קצוצה ותבלינים: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4  כפית בהרט,קורט קינמון,  שמן ופירורי לחם, לערבב היטב וליצור 8 קציצות .

לחתוך את הפיתות לחצאים למלא כל חצי פיתה בקציצת בשר , 

לחמם היטב על הגז מחבת פסים טפלון , להוסיף 6 כפות שמן , נתחיל לצלות/לטגן את חצאי הפיתות קודם כל מהצד הפתוח, נעמיד את הפיתה על הקציצה ונטגן עד להשחמה , ננמיך את האש (לבינונית נמוכה)
ונטגן את הפיתה משני הצדדים עד שהפיתה קריספית , (להצמיד את הפיתה למחבת עם תרוד) 
להגיש מיד ולהתענג .



עראייס לפני הצלייה 

נטגן  את הבשר מהחלק הפתוח של הפיתה עד לקבלת צבע שחום

ננמיך את האש לבינונית ונצלה עד להשחמה משני הצדדים

2 comments:

  1. יאמי יאמי,, עכשיו הייתי אוכלת כזאת פיתה עם בשר
    מלי

    השבמחק

אשמח לתגובות :)