Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 20 במרץ 2018

חיתוכיות אגוזים




חיתוכיות אגוזים לפני הוספת הטופי 



חיתוכיות אגוזים מטריפות שמתאימות גם לפסח, זו פעם ראשונה שהכנתי בצק פריך עם קמח מצה, הופתעתי מהמרקם הקריספי של הבצק לאחר האפייה, בשילוב עם הפקאנים ורוטב הטופי זה מעדן,
ממליצה לאכול בקוביות קטנות זה ממכר, כל הטעמים מתמזגים בפה, הפקאנים קראנצ'ים, רוטב הטופי עשיר ועסיסי, הבצק פריך שילוב מנצח! הוחלט פה אחד זה יצא להיט ...
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר הטעמים רק משתבחים .
הכנתי שוב עם בסיס מפירורי עוגיות יין וזה יצא מעולה ( אני ממש אוהבת את העוגיות הקשות האלה 😉)

חומרים:
תבנית 20/20 

בסיס 
120 גרם קמח מצה (השתמשתי בקמח מצה גס) (או קמח רגיל )
100 גרם חמאה ( להוציא מהמקרר 15 דקות לפני ההכנה )
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל טובה
1 חלמון ביצה 

מילוי:
300 גרם פקאן טבעי
1/2 כוס סירופ מייפל /סילאן בהיר בלבד לא הכהה 
2 כפות סוכר
1 ביצה 

רוטב טופי 

1/2 כוס סוכר לבן
1/3  כוס שמנת מתוקה
1 כפית גדושה חמאה
1 כף סירופ תירס (לא חובה)
כף מעץ

אופן הכנה בסיס
בקערה לשים קמח מצה , 2 כפות סוכר, תמצית וניל , חמאה וחלמון ביצה לערבב/למעוך עם מזלג עד לקבלת פירורים , 
לרפד תבנית בנייר אפייה לשטח את פירורי הבצק על התבנית בשכבה אחידה להכניס למקפיא ל-15 דקות.

לחמם תנור 180 מעלות ולאפות את הבסיס כ- 20 דקות עד להזהבה (לא לכבות את התנור).

מילוי: 
לקצוץ גס חופן מהאגוזים את היתרה להשאיר שלמים.
בקערית לערבב סירופ מייפל או סילאן 2 כפות סוכר, 1 ביצה לערבב היטב,

לפזר את האגוזים הקצוצים על גבי הבסיס, מעל לפזר את יתרת האגוזים השלמים בצורה אחידה, לפזר עם כף את תערובת המייפל שהכנו ולהכניס לתנור ל-15 -20 דקות או עד שהאגוזים מזהיבים ומקבלים צבע יפה.

להוציא ולקרר בחוץ,

אופן הכנה רוטב טופי :
מזהירה מראש אסור לגעת בקרמל בשום שלב הוא רותח !
מחממים את השמנת במיקרוגל לסף רתיחה, מניחים בצד.
בסיר/קלחת על אש קטנה (צריך סבלנות) מחממים את הסוכר בלי לערבב עד שהוא מתחיל להתקרמל , 
אני מנענעת את הקלחת על מנת שכל הסוכר יימס,
ברגע שהסוכר מקבל צבע זהוב כהה והוא חלק (זהירות לא לשרוף את הסוכר) , מוסיפים את השמנת החמה בהדרגה לקרמל, לא לדאוג זה מבעבע להמשיך לערבב את המסה (רצוי עם כף מעץ) עד לקבלת טופי (גם אם יש מעט גושים להמשיך לערבב זה מסתדר (על אש נמוכה) עד להמסה, לתת לטופי לבעבע ולהסמיך (על אש נמוכה )  להוסיף חמאה וסירופ תירס לערבב ולהסיר מהאש, לפזר על אגוזי הפקאן עם כף בצורה אחידה , להניח לקירור  מוחלט, לחתוך לקוביות ולהתענג.

לשמור במקרר מכוסה .


*** אפשר להכין בסיס מפירורי עוגיות יין (4 עוגיות גדולות מרוסקות ) להוסיף 1 כף סוכר ו80 גרם חמאה רכה מאוד וקצת מומסת לערבב היטב ולשטח בתבנית לאפות כ15 שעה ולהמשיך במתכון .




לפני האפייה 


4 תגובות:

אשמח לתגובות :)