Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 6 במרץ 2018

גיוזה








גיוזה במילוי פרגית וירקות היא קריספית ורכה בו זמנית כל ביס מתפוצץ לך בפה המילוי עסיסי בשילוב רוטב צ'ילי זה מושלם, הכנתי את הגיוזה עם ביתי אופק המוכשרת, צילמנו לכם סרטון המדגים את צורת הקיפול המיוחדת של הגיוזה זה ממש קל אחרי שתופסים את העניין, השתמשתי בבצק מוכן ממש מוצלח שרכשתי ברשת ספייסז (נפתח סניף חדש בחולון איזה כיף... ), הבצק המוכן מקצר את זמן ההכנה פלאים, הקפאתי חלק מהגיוזה לאחר ההכנה לפני הבישול , יוצאים בערך 60 יחידות שזה המון .... בשעת הצורך הפשרתי ובישלתי .

חומרים כ-60 יחידות
2 חבילות עלי גיוזה מוכנות (להפשיר לילה במקרר)
500 גרם פרגית טחונה
1 בצל מגורד גס ללא נוזלים
1 גזר מגורד דק
1/4 כרוב חתוך דק דק
1 שן שום כתושה
3 כפות סויה
1 כפית שמן
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף שטוחה סוכר
1/2 כפית שבבי צי'לי חריף
1/4 כפית מלח
מחבת טפלון ומכסה

רוטב:
רוטב צ'ילי מתוק
רוטב סויה

אופן הכנה:
בקערה לשים פרגית טחונה, 1 בצל בגורד גס, 1 גזר מגורד דק, כרוב חתוך דק דק , שן שום כתושה , 3 כפות סויה, 2 כפות צ'ילי מתוק, 1 כפית שמן, 1 כף סוכר, שבבי צ'ילי , ו1/4 כפית מלח, לערבב הכל עד לקבלת תערובת אחידה .

על נייר אפייה לפזר 6 עלי הגיוזה לשים על כל עלה כפית מהמילוי , להרטיב היטב את כל שולי הבצק  ולסגור את הכיסון
אפשר ליצור צורה לפי הסרטון , להכין בצורה זו את כל הכיסונים .

לחמם מחבת טפלון (קוטר 28 ) לשים 1 כף שמן ולפזר בצורה שווה על כל המחבת להניח את הגיוזה שהכנו במחבת לטגן כ-1 דקה או עד שצד הגיוזה זהוב וקריספי , להוסיף מים למחבת עד למחצית בצק הגיוזה ולכסות את המחבת עם מכסה , לבשל את הגיוזה עד שהמים מתאדים לחלוטין כ-6 דקות על אש בינונית גבוהה לכבות, להעביר לצלחת ולהגיש עם רוטב צ'ילי מתוק , סויה, טריאקי או כל רוטב אחר שאוהבים ,

סרטון קיפול גיוזה - אופק ברמר



טיגון הגיוזה לפני האידוי/בישול



אידוי/בישול הגיוזה 


לשים מים עד למחצית הגיוזה ומכסים במכסה, מבשלים עד שכל המים מתאדים 





2 comments:

  1. ואו נראה מדהים ויש לי עלים בפריזר, כך שהולכת להכין בטוח ושאלונת. ניתן להקפיא אותם? ואם כן לפני או אחרי הטיגון?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה הקפאתי חלק מהגיוזה לאחר ההכנה לפני הבישול
      בזמן ההכנה יש להרטיב את הקצוות של הבצק על מנת שידבק טוב בהצלחה
      אשמח לתמונות :)

      מחק

אשמח לתגובות :)