Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שני, 30 באפריל 2018

עוגת גבינה שוקולד





חג שבועות בפתח הכנתי עוגת מוס גבינה ושוקולד מושחתת עשירה וטעימה, לא רק עוגות לבנות וצחורות בחג השבועות, רוב העוגות שלי מתבססות על מוס שוקולד לבן (החולשה שלי..) הפעם הכנתי עוגת מוס שוקולד מריר עם שכבת הפתעת טראפלס שוקולד מריר ואגוזי לוז, יצא טעים בטרוף!!  או כמו שהבת שלי אמרה לי "אמא יצא לך מושלם".....
המוס ללא ביצים (לא מכינה עוגות עם ביצים חיות אף פעם ) המוס יוצא יציב, טעים, קטיפתי ומענג בזכות גבינת המסקרפונה והשמנת מתוקה , אוכלים חתיכה קטנה ואז עניין הקלוריות לא נורא כל כך... לא חייבים לקשט את העוגה כמו בתמונה אפשר לפזר שוקולד מגורד נתון לבחירתכם, ,
 לא להיבהל מאורך המתכון העוגה דיי פשוטה להכנה (את הטראפלס אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור במקפיא מכוסה , זה חוסך זמן המתנה) את העוגה אפשר להכין 3 ימים מראש ולשמור במקפיא ביום ההגשה להפשיר במקרר העוגה ללא קמח ומתאימה לרגישים לגלוטן .

לבסיס חומרים:
4 ביצים (L)
1 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

חומרים לדיסקית טראפלס
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38% (125 מ"ל) 
220 גרם שוקולד מריר
1 כפית חמאה
1 כוס אגוזי לוז (קלויים ומקולפים , אני קונה מלוחים ומסירה את הקליפה)

חומרים למוס:
250 גרם שוקולד מריר
2.1/2 מיכל שמנת מתוקה 38% (625 מ"ל סה"כ) השף הלבן
1 מיכל גבינת מסקרפונה 250 גרם תנובה (38%)
1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות שטוחות סוכר

חופן אגוזי לוז לקישוט
2 שקיות זילוף
1 שקף לעוגה (ליצירת דפנות חלקות , לא חובה)

אופן הכנה דיסקית טראפלס:
נחמם בקערה למיקרוגל שמנת מתוקה ו-200  גרם שוקולד מריר בפולסים של 30 שניות , נערבב עד שהשוקולד נמס ומתקבלת בלילה חלקה, נוסיף את החמאה ונערבב עד להמסה ,

נרפד בניילון נצמד צלחת למרק בקוטר 18 ס"מ (במקום תבנית מיוחדת הייתה לי הברקה חחח...)
נשפוך לצלחת מחצית מבלילת הטראפלס נשטח לדיסקית, נפזר 1/2 כוס אגוזי לוז שבורים גס מעל השוקולד נהדק מעט ונכניס למקפיא ,

את יתרת הבלילה נניח בכלי מרובע מרופד בנייר אפייה (על מנת שנוכל לחלץ את הטראפלס בקלות) נפזר כ 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים ושלמים נכניס למקפיא ( זה חלק מהקישוט ).

אופן הכנת הבסיס
נחמם תנור ל- 180 מעלות.
בקערת המיקסר נקציף 4 ביצים שלמות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח (זה לוקח כמה דקות) , נוסיף בהדרגה את כוס הסוכר נקציף עד שהסוכר נבלע בבלילה , בכוס נשים 1/2 כוס קקאו ושקית אבקת אפייה נערבב מעט , נוסיף את הקקאו דרך מסננת לבלילת הביצים ונערבב בתנועות קיפול עדינות על מנת לשמור על נפח הבלילה , עד שכל הקקאו נבלע בתערובת.

נרפד בנייר אפייה תבנית קפיצית בקוטר 24 מתפרקת, נשמן עם מעט שמן את התחתית , נעביר את התערובת לתבנית ונכניס לתנור לאפיה של כ- 30 דקות , העוגה מוכנה כשנועצים קיסם והוא יוצא נקי העוגה תופחת מאוד ולאחר האפייה
צונחת לחלוטין, זה בסדר גמור נניח לקירור מלא . ברגע שהבסיס קר נכין את המוס:

אופן הכנת המוס :
בצלחת עמוקה למיקרוגל  נניח 250 גרם שוקולד מריר וחצי מיכל שמנת מתוקה, נכניס למיקרוגל לחימום בפולסים של 30 שניות בכל פעם, עד שהשמנת חמה והשוקולד נמס, נערבב היטב לקבלת קרם אחיד , נמתין כ- 10 דקות שהחום ירד מעט.

מוסיפים 2 כפות מתערובת השוקולד לתוך מיכל גבינת המסקרפונה (חסכתי לכם כלים...) ומערבבים היטב.

בקערת המיקסר נשים 2 כפות סוכר, כף גדושה אינסטנט פודינג וניל , נוסיף 2 מכלים של שמנת מתוקה 38%
ונקציף עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מידי (בשלב הזה נעביר 2 כפות מהקצפת לשקית זילוף לקישוט,לשמור במקרר, במידה ולא רוצים פשוט להמשיך) , נוסיף את גבינת המסקרפונה ואת השוקולד שהמסנו נערבב עד לקבלת קצפת יציבה (לא להקציף יותר מידי ) גם בשלב הזה ניקח 2 כפות מהקרם לקישוט ונשים בתוך שקית זילוף עם צנטר בכל דוגמא שאוהבים נשמור במקרר עד לשימוש)

הרכבת העוגה:
מיישרים את דפנות הבסיס (אני חתכתי את הקצוות המיותרים) נשים את השקף מסביב לבסיס ,
נמרח שכבה של 1ס"מ  ממוס השוקולד , נוציא את הטראפלס מהקערה ומהניילון הנצמד, נשים באמצע העוגה ,
נמרח את יתרת הקרם על הטראפלס וניישר את החלק העליון של העוגה בעזרת פלטה קטנה ושטוחה או סכין
נכניס למקפיא ל- 4 שעות .

נוציא את העוגה מהמקפיא נקשט את העוגה בזילופים של מוס השוקולד, וקרם השמנת, נחתוך את הטראפלס שנשאר לנו לריבועים קטנים ( חלק מהטראפלס איבקתי בקקאו ) נפזר על פני העוגה , נקשט בחצאי אגוזי לוז ונחזיר למקרר עד להגשה

אופציה יותר קלה לקישוט : שוקולד מריר מגורד עם קולפן לפזר בצורת טבעת על העוגה או על פני כל העוגה .






דיסקית הטראפלס ואגוזי לוז 

8 תגובות:

  1. תשובות
    1. ריקי תודה אהובה איזה כיףףף

      מחק
  2. חייבת לנסות מהמםםם תודה רבההלך

    השבמחק
  3. שלום! המתכון נראה מעולה :) שאלה אחת - האם בחלק האחרון (הרכבת העוגה), הכוונה של "נוציא את הטראפלס מהקערה" לדיסקית? לא ראיתי התייחסות לדיסקית בחלק הזה ורק רציתי לוודא. תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ולריה תודה רבה רשמתי להוציא מהצלחת/קערה ולשים על העוגה לאחר מריחת 1 ס"מ קרם :)

      מחק

אשמח לתגובות :)