Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 12 במאי 2018

טארט גבינה ואגוזים






הכנתי את עוגת הגבינה ואגוזים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל המוכשרת שלי , טוב זו לא חכמה אני טעמתי את המקור והתענגתי על כל ביס היה ברור לי שאני הולכת להכין את העוגה המופלאה והטעימה הזו לבני משפחתי,  חוץ מזה כל מתכון של יהודית פגז! מדויק טעים ויפהיפה, הכל מצולם, כתוב ומפורסם באתר שלה יהודית אביב הלוחשת לאוכל  ממליצה בחום טעים שם , המתכון המקורי כאן 
הכנתי את העוגה בצורת טארט מלבנית ולא הפסקתי ליישר!  מזהירה מראש היא ממכרת, הטעם קרמלי המילוי עשיר ומפנק והאגוזים מוסיפים מרקם קראנצ'י טעים!!
עשיתי ממש מעט מאוד שינויים יצא מושלם 
ג'ודי המדהימה תודה על עוד מתכון מנצח ...

טארט גבינה ואגוזים מקורמלים - יהודית אביב 

חומרים לתבנית 30/20 מלבנית

לבצק פריך

2 כוסות קמח רגיל
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/3 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל

למלית גבינה:
250 גרם גבינת שמנת 30% שומן
200 גרם שמנת חמוצה (השתמשתי בקרם פרש)
250 גרם גבינה לבנה 9% שומן
3/4 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
1 אינסטנט פודינג וניל עם גרגירי וניל (של מאסטר שף)

למלית אגוזים
2  כוסות אגוזים (מעורב פקאנים ואגוזי מלך לא קלויים,)
¼ כוס סוכר לבן
1/3 כוס סוכר חום
2 ביצים
¼ כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה מומסת ׁ(במקור 50)
¼ כוס סירופ מייפל

אופן הכנה

בצק פריך: שמים בקערה, חמאה ,סוכר ביצה וקמח ומועכים עם מזלג עד לקבלת תערובת פירורית , לשים מעט ידנית עד לקבלת בצק אחיד ( לא ללוש יותר מידי אחרת הפריכות נפגמת).

מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה. משאירים את שאריות  הנייר כך שיהיו גבוהים יותר מהתבנית זה יעזור לנו לחלץ את העוגה לאחר האפייה.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעלה בעובי של כ- 1/2 ס”מ ונעזרים בנייר האפייה כדי להפוך את הבצק לתוך התבנית.
( אם הבצק נקרע לא נורא מסדרים את החורים וממשיכים)  מהדקים היטב את הדפנות והבסיס כך שהכל יהיה מרופד והדוק. מיישרים את החלק העליון של הבצק דוקרים את הבסיס במזלג , (בשלב הזה צריך להקפיא את הבצק לשעה אני וויתרתי לא היה לי זמן ).

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.מניחים עוד נייר אפייה על הבצק ומפזרים עליו שעועית יבשה. היא תשמש כמשקולת ותשמור שדפנות הבצק לא יצנחו,
אופים את הבצק כ- 20-25 דקות עד שהוא משחים קלות. מוציאים מהתנור ומורידים את נייר האפייה עם השעועית. (אני שומרת את השעועית במקפיא ומשתמשת בא לשימוש חוזר ).

מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות.
מלית גבינה:
בקערה שמים:  250 גרם גבינת שמנת 30% שומן, 200 גרם שמנת חמוצה (השתמשתי בקרם פרש)
250 גרם גבינה לבנה 9% שומן, 3/4 כוס סוכר, 3 ביצים גדולות, 1 אינסטנט פודינג וניל עם גרגירי וניל (של מאסטר שף זה חשוב הטעם שלו שונה מהאינסטנט הרגיל) מערבבים עם כף את כל חומרי המלית לתערובת חלקה ומוזגים לתוך קלתית הבצק.
אופים עוד 45 דקות עד שהעוגה מתייצבת אבל עדיין לא אפויה לחלוטין,

מוציאים מהתנור את העוגה ומקררים 5 דקות. מנמיכים את חום התנור ל – 150 מעלות.

מלית אגוזים: 
מערבבים יחד בקערה את אגוזי מלך ואגוזי פאן ,2 ביצים ,  1/4 כוס סוכר לבן, 1/3 כוס סוכר חום, 1/4 כוס סירופ מייפל ,1/4 כוס שמנת מתוקה ו30 גרם חמאה מומסת מערבבים הכל  ובעזרת כף מוזגים על הגבינה ומיישרים.

מחזירים לתנור לאפייה של עוד 30 דקות עד שהמלית מתייצבת מעט.

מקררים שעתיים מחוץ למקרר ומעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות ועדיף לילה, מחלצים את העוגה הקרה מעבירים לצלחת הגשה ומתענגים על כל ביס



תגובה 1:

  1. יוווו איזה מהממת יצאה לך ואיזה כייףףף לי. אוהבת אהובה ♥ ♥

    השבמחק

אשמח לתגובות :)