Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 5 במאי 2018

שושני גבינה





שושני גבינה וצימוקים מבצק שמרים, שמנמנות, רכות, עסיסיות וטעימות טעימות , עם מילוי מפנק של גבינות וצימוקים, מילוי עשיר מתוק וטעים, פיזרתי על המאפה מעט שקדים פרוסים לפני האפייה, יצא פשוט מושלם הריח בבית משכר,
איזה כיף שחג השבועות כמעט כאן, החג הכי טעים מבחינתי....

חומרים: ל 3 עוגות שושנים בקוטר 26

750 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה
1/4. 1 כוסות חלב חמימים
3/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
2 ביצים
2 כפות קרם פרש (חצי מיכל 100 גרם)

מילוי
750 גרם בלילה להכנת עוגת גבינה 6%
1 גביע שמנת חמוצה 27% (200 גרם)
2 כפות קרם פרש (חצי מיכל 100 גרם)
1 ביצה
3 כפות סוכר
1 כוס צימוקים בהירים
4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גדושות קורנפלור

ציפוי
1 ביצה (להברשת המאפים)
1/2 כוס שקדים פרוסים
אבקת סוכר


 אופן הכנה :
בקערת מיקסר עם וו לישה לשים: 750 גרם קמח, 3/4 כוס סוכר וכף שמרים יבשים, לערבל מעט ולהוסיף
1.1/4 כוסות חלב, 100 גרם חמאה רכה, 1/2 מיכל קרם פרש, 2 ביצים, לערבל כ-2 דקות, להוסיף את 1/4 כפית המלח ולערבב עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים (אם הבצק קשה להוסיף מעט חלב.) לכסות את קערת הבצק ולהניח להתפחה כ-1 שעה , או עד שבצק מכפיל את עצמו.

לאחר שהבצק תפח להכין את המילוי : לשים בקערה את הבלילה להכנת עוגת גבינה, 1/2 מיכל קרם פרש, 1 מיכל שמנת חמוצה 27%, 3 כפות סוכר,  3 כפות קורנפלור, 4 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל, צימוקים וביצה,
לערבב עם כף עד שהתערובת חלקה .

הכנת השושנים:
על משטח השיש להניח נייר אפיה (אין צורך לקמח הבצק נעים לעבודה ), לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים,
לקחת 1/4 מכמות הבצק, לרדד את הבצק בעזרת מערוך על גבי נייר האפייה למלבן דק, לפזר ולמרוח 1/4  מכמות המלית על גבי הבצק, לגלגל לגליל , לחתוך לשושנים ברוחב 5 ס"מ.

לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של 1/2 ס"מ אחד מהשני (על מנת שיתפחו) מניחים בצד לתפיחה של חצי שעה מכוסה במגבת מטבח , מחממים תנור 180 מעלות ,

מברישים את השושנים בביצה טרופה מפזרים שקדים פרוסים
ואופים כ-20 דקות עד שהשושנים מזהיבות/משחימות. מוצאים ומקררים, בעת ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

*** אפשר להכין את השושנים בתבנית התנור בצורה מלבנית ,
אפשר ליצור שושנים לא צמודים, לאפות ולקבל שבלולי גבינה טעימים.

לשמור במקרר לאחר האפייה (אפשר להקפיא בכלי סגור ולהפשיר לפי הצורך המרקם נשאר נפלא והטעם נהדר).







8 תגובות:

  1. סיגלי השושנים נראות מעולה!
    יופי של מתכון יקירה
    חג שבועות שמח וטעים
    רויטל

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה אהובה חג שבועות שמח ושבוע מתוק נשיקות

      מחק
    2. הי סיגל
      העוגה נראית מדהימה,אני מתגוררת בקנדה והייתי שמחה לדעת במה אפשר להחליף את קרם הפרש והבלילה להכנת עוגות גבינה מפני שפה לא קיימים המוצרים הללו.

      מחק
    3. היי תמר תודה רבה את הקרם פרש אפשר להחליף בשמנת חמוצה או גבינת שמנת אחרת,ואת בלילת הגבינה בגבינה לבנה 9% , 750 גרם, צריך לטעום את מתיקות הבלילה לפני שאת מוסיפה ביצה ובמידה וחסר סוכר להוסיף בהצלחה

      מחק
  2. היי סיגל. לא הבנתי מה פרוששהכמות מתאימה ל-3 עוגות שושנים. הכוונה 3 כמו שרואים בתמונה כאן? תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ריקי כן זאת הכוונה יוצאות 4 רולדות אותם אני חותכת והופכת לשושנים , אפשר בתבנית יותר גדולה ולצמצם , אפשר להכין בצורות אחרות מעטפה כמו גביניות, שבלולים, מה שבא לך,

      מחק
  3. יו כמה שזה נראה טוב! עוד קינוח הצטרף כרגע לשלוחן שבועות שלנו!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף תודה שירה נשיקות 😍😍😍

      מחק

אשמח לתגובות :)