Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 12 במאי 2018

קנלוני גבינות ברוטב שמנת פטריות







קנלוני במילוי גבינות ברוטב פטריות ושמנת טעים וקל קל להכנה , עדיף לאפות סמוך להגשה, ולהגיש מהתנור לשולחן, מבעבע וריחני  איזה כיף שאפשר להכין מראש את שלבי ההכנה: את המילוי לערבב ולשמור בשקית זילוף, מכינים מראש את הרוטב ושומרים בכלי סגור, כל מה שנשאר זה למלא את הקנלוני (עם שקית הזילוף זה ממש מהיר), לפזר רוטב, גבינות ולתנור  . 

חומרים ל- 19 יחידות:
1 חבילה קנלוני ברילה 
2 מכלים שמנת חמוצה 27% (סה"כ 400 גרם)
250 גרם גבינה מלוחה 
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה


 רוטב :
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
1.1/2 כוסות חלב
1 שן שום 
25 גרם חמאה
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח כמהין (ממש מוסיף אם אין רגיל)
2 כפיות קורנפלור + 2 כפיות מים קרים
2 חבילות פטריות שמפיניון טריות 
30 גרם פרמז'ן
50 גרם גבינה צהובה
 1 שקית זילוף 

רוטב אופן הכנה,
במחבת גדולה שמים חמאה , שום ופטריות חתוכות לפרוסות, מטגנים מעט, מוסיפים שמנת מתוקה, חלב, מלח כמהין (אם אין אז רגיל ), 1/4 כפית אגוז מוסקט, מבשלים עד לסף רתיחה, בצלוחית קטנה מערבבים 2 כפיות קורנפלור + 2 כפיות מים קרים, לבלילה חלקה, מוסיפים לשמנת ומקררים.

מילוי:
שמים בקערה, 2 מכלי שמנת חמוצה, 250 גרם גבינה מלוחה, 200 גרם גבינה צהובה מגורדת, 1 ביצה מערבבים עם כף עד שהמילוי אחיד מכניסים לשקית זילוף גדולה ושומרים במקרר עד להרכבה.

אופן הכנה,
מחממים תנור 180 מעלות ,
בכלי/תבנית לתנור שמים מעט מרוטב הפטריות , ממלאים את הקנלוני בעזרת שקית הזילוף , מניחים את הקנלוני הממולא על תבנית האפייה עם מעט הרוטב, מסדרים אחד ליד השני, מפזרים את רוטב הפטריות, גבינה צהובה מגורדת, ופרמז'ן מגורד ואופים כ-3/4 שעה או עד שהקנלוני מזהיב ומבעבע מגישים לשולחן ומתענגים.

***אני הכנתי בשתי תבניות, אני אוהבת שהקנלוני בשכבה אחת .











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)