Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 9 במאי 2018

עוגת גבינה ופסיפלורה




חגיגת שבועות ממשיכה, הפעם עוגת גבינה עם מחית פסיפלורה עשירה, עוגת סולרו פסיפלורה וניל ,קרמית, חגיגית, יפה וטעימה, מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת פסיפלורה, השילוב החמצמץ שלה עם קרם הגבינה המתוק יוצר ביס מושלם בטעם של עוד,  עוגה מרעננת קלילה וקלה להכנה, בהחלט עוגה לשבועות...
השתמשתי באינסטנט פודינג וניל החדש של מאסטר שף, המכיל מקל וניל אמיתי (כן כולל נקודות ווניל יפות), זה הגיע בול בזמן כי קשה מאוד להשיג מקלות וניל טריות והמחיר מופקע, האינסטנט פודינג מזכיר בטעמו קרם פטיסייר עשיר ואיכותי, אני התאהבתי ממליצה בחום...
רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה הטעם רק משתבח.

חומרים לבסיס:(תבנית 24 )
100 גרם חמאה
1 כוס קמח תופח
1/3 כוס סוכר
1 חלמון
1 כפית מים

אופן הכנה בסיס:
לשים בקערה  את כל החומרים ולערבב עם מזלג עד לקבלת פירורים בלבד ( אפשר ללוש מעט עם הידיים) לשטח על התבנית ולאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה להוציא מהתנור ולהניח לבסיס להתקרר.

חומרים לקרם הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה 9%
2 שמנת מתוקה 38% ׁׁ(500 מ"ל)
1 מיכל שמנת חמוצה (של פעם 27% )
1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל מאסטר שף
3/4 כוס סוכר

אופן הכנת הקרם: 
בקערה שמים: גבינה, שמנת חמוצה וסוכר, מערבבים עם כף עד שלא מרגישים את הסוכר.

בקערת מיקסר שמים:  2 שמנת מתוקה, 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל, מקציפים לקרם יציב .
מוסיפים את קרם הגבינה לקערת המיקסר ומערבבים כדקה עד לקבלת מרקם אחיד, לשפוך את הקרם על גבי הבסיס שהתקרר ולהכניס למקרר.

מחית פסיפלורה:
6 יחי פסיפלורה מסוננות מגרעינים
2 כפות לימון
2 כפות סוכר (שטוחות)
2 כפיות גדושות קורנפלור
1/2 כוס מים

אופן הכנה :
שמים את נוזל הפסיפלורה המסונן בקלחת מוסיפים את המים הסוכר והלימון מביאים לרתיחה על הגז.
בקערית קטנה מדללים את הקורנפלור במעט מים קרים  עד שאין גושים , מוסיפים את הקורנפלור לתערובת הפסיפלורה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה להוריד מהאש ולהניח לקירור כ-20 דקות , לפזר עם כף נקודות של רוטב בקוטר 3 ס"מ על קרם העוגה עם רווחים , בעזרת שיפוד מעץ ליצור צורת שיוש מעגלית, להכניס לקירור של לילה ולהנות מכל ביס,  את הרוטב שנשאר אני מגישה לצד העוגה הוא ממש טעים.

**טיפ פסיפלורה - אני קונה את הפרי בעונה, מרוקנת לתוך שקית נקייה ושומרת במקפיא יש לי פסיפלורה       בכל השנה .

**במקום פסיפלורה אפשר להשתמש בתותים, מנגו (טרי או קפוא) , פטל, בכמות של 1 כוס פרי (במידה והסירופ קצת דליל להוסיף מעט קורנפלור להסמכה) תהליך הבישול נשאר זהה .




6 תגובות:

  1. עוגה נהדרת!
    אהבתי את האפשרות לגוון עם ציפוי הפירות
    כל הכבוד סיגלי

    השבמחק
  2. רויטלי תודה רבה מקסימה אני מאוד אוהבת עוגות עם שילוב של פירות נשיקות

    השבמחק
  3. היי, האם ניתן להמיר את החמאה בשמן?
    והאם אפשר לוותר על המחית ולשים במקום ביסקוויטים/פירורים מהתחתית?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי , אין אפשרות להחליף את החמאה בשמן ,במידה ולא רוצים את המחית ורוצים עוגת גבינה פירורים , אפשר לעשות כמות כפולה של הבצק, לאפות חצי בתבנית וחצי בתבנית נפרדת , לשים את הקרם לאחר שהבסיס התקרר , לפורר את הבצק שאפינו בנפרד וקיבלת עוגת גבינה פירורים

      מחק
  4. מושלמתתת וכל כך יפה וטעימה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה אהובה יצאה רעננה וטעימה את יודעת שאני ופסיפלורה זה סיפור אהבה 😍😍😘😘

      מחק

אשמח לתגובות :)