Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 13 ביוני 2018

עוגת פרג





עוגת פרג עסיסית וטעימה פרג זו החולשה שלי אני אוהבת את המרקם והטעם המיוחד של הגרגר הנפלא הזה , חשוב ביותר לרכוש פרג טרי שטוחנים לכם על המקום פרג לא טרי הוא פרג מר ולא אכיל , צריך לטעום לפני השימוש ליתר ביטחון , את הפרג אני מאחסנת במקפיא הוא נשמר מצוין , ידוע לי שלא כולם אוהבים פרג ( לא מובן לי בעליל ... ) מזלי שאופק הבת שלי משוגעות עליו בדיוק כמוני ובשישי האחרון התחשק לה עוגת פרג, הייתה לי סיבה למסיבה , הכנו ביחד (הכי כיף ) יצאה לנו עוגה כל כך טעימה ועסיסית שלא הפסקנו ליישר (כמעט ולא הספקתי לצלםםם....) קלה להכנה כבר אמרתי ?

חומרים תבנית 24
150 גרם פרג (טרי טחון במקום)
1 כף ממרח תמרים
1 כף דבש
1 כף סוכר
100 גרם חמאה
1/2 כוס חלב
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה

אופן הכנה :
בקלחת לשים חמאה ,חלב, פרג, 1 כף דבש, 1 כף סוכר,1 כף ממרח תמרים, לבשל על אש בינונית עד שכל המרכיבים נמסים ומתקבלת תערובת אחידה לבשל עוד 1 דקה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מכבים את האש ומניחים בצד לקירור.

לחמם תנור ל-170 מעלות
מפרידים 3 ביצים את החלבון שמים בקערת המיקסר , את החלמון לקערית קטנה,

מקציפים היטב את החלבונים מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק ,

מוסיפים את החלמונים ומערבבים בעדינות עם מרית עד שהתערובת אחידה ,

מעבירים 2 כפות מקצף הביצים לתערובת הפרג ומערבבים ( על מנת שהפרג יהיה יותר קל) , מוסיפים את הפרג לקציפת הביצים בפעמיים ומערבבים עם מרית/לקקן בעדינות ובתנועות עטיפה ( על מנת לשמור על נפח הביצים) ,
לאחר מכן נוסיף בהדרגה 3/4  כוס קמח ו-1 כפית אבקת אפייה (רצוי דרך מסננת) ,נערבב בעדינות עד שהבלילה אחידה.

לרפד תבנית 24 עם נייר אפייה לשמן מעט עם טיפה שמן , לשפוך את הבלילה לתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות, לאחר 20 דקות לכסות את העוגה עם נייר אפייה ולהמשיך לאפות עוד 15 דקות או עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא נקי (חשוב להוציא את העוגה בזמן שלא תתייבש )להניח לקירור לפרוס ולהתענג ( לשמור מכוסה במקרר) למחרת העוגה אפילו יותר טעימה לי ....




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)