Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 24 ביוני 2018

פילו במילוי קרם וניל





הכנתי סוג של ספוליאטלה (מאפה עלים איטלקי) אבל לעצלנים, עם דפי פילו פריכים אפויים, ממולאים בקרם וניל או שוקולד לבן, קצת אבקת סוכר ואתם מסודרים , תדמיינו את הביס שלכם... הדפים קריספים , הקרם מפנק, פשוט עונג צרוף. בשונה מהמאפה האיטלקי אני אופה את הפילו ללא קרם וממלא רק לאחר האפייה , לבחירתכם 2 סוגי קרם תבחרו איזה שאתם אוהבים, מכינים מראש את הקונוסים וממלאים ממש לפני ההגשה ככה הם נשארים קריספים ,
שומרים במקרר.

חומרים:
1 חבילה דפי פילו
1/2 כוס שמן + 20 גרם חמאה מומסת
קונוס מתכת 12 יחידות

קרם וניל
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל )
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

או
מוס שוקולד לבן:
2 שמנת מתוקה 38% סה"כ 500 מ"ל
170 גרם שוקולד לבן
2 כפות אינסטנט פודינג וניל


אופן הכנה :
נניח את חבילת דפי הפילו פתוחה , נשמן בעזרת מברשת את עלה הפילו הראשון , נגלגל את העלה לגליל צפוף, נשמן את דף הפילו השני נניח את הגליל שיצרנו בקצה דף הפילו ונגלגל שוב לגליל , נשמן ונגלגל את יתרת דפי הפילו עד לקבלת גליל שמנמן , נסגור היטב בנייר אפייה וניילון נצמד ונכניס למקרר לשעתיים ,
 נחתוך את הגליל לחתיכות ברוחב 3 ס"מ , ניצור מכל חתיכה קונוס חלול,  נדחף עם האצבעות את מרכז הגליל כלפי חוץ תוך כדי שמירה על מרווחים שווים בין הדפים.

מחמים תנור 180 מעלות , נרפד תבנית עם נייר אפייה נניח כל קונוס על גבי נייר האפייה , בתוך כל קונוס בצק נכניס,
קונוס מתכת ( על מנת שהפתח לא ייסגר בזמן האפייה והקונוס יישאר חלול ) נאפה כ-1/2 שעה עד להזהבה/השחמה של המאפה , נוציא ונניח לקירור .

הכנת קרם וניל:
נקציף שמנת מתוקה 250 מ"ל עם 1 כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל, נמלא שקית זילוף בקרם,
לזלף את המוס לתוך הקונוסים רצוי לפני ההגשה לפזר מעט אבקת סוכר ולהתענג .



אופציה מוס שוקולד לבן:
מוס שוקולד לבן (צריך להיות במקפיא כ-1/2 שעה ):
בקלחת קטנה נשים את השוקולד הלבן ו-1 מיכל שמנת מתוקה נחמם על אש בינונית עד להמסת השוקולד
(לא!! להרתיח ) לערבב עד שהשוקולד נמס היטב להעביר לכלי ולהכניס למקפיא ל-1/2 שעה.

הכנת המוס:
במיקסר שמים את תערובת השמנת שוקולד לבן, מוסיפים 1 שמנת מתוקה שנשארה , מוסיפים 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ומקציפים במהירות נמוכה מעלים בהדרגה את המהירות עד לקבלת מוס, להכניס למקרר ל-1/2 שעה , להעביר את הקרם לשקית זילוף, לזלף את המוס לתוך הקונוסים רצוי לפני ההגשה לפזר מעט אבקת סוכר ולהנות מכל ביס .





7 תגובות:

  1. וואו נראה מהמם!!!

    רק שאלה, בגלגול הראשון של הפילו (לגליל צפוף) זה על הקונוס מתכת? ואת זה להכניס למקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רבה ,
      הקונוס מגיע בסוף התהליך תפקידו לשמש כתומך בזמן האפייה שהמאפה לא יסגר , רשמתי את כל השלבים ....

      מחק
  2. אלופה שאת! המתכון כל כך נגיש והתוצאה נהדרת <3

    השבמחק

אשמח לתגובות :)