Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 3 ביולי 2018

טארט אגוזים וטופי






טארט אגוזי מלך וטופי ממש אבל ממששש טעים לא תפסיקו ליישר מזהירה מראש!!אני וטופי זה סיפור אהבה הוא משתלב מצוין עם כל סוגי האגוזים, אם היה אפשר מבחינה קלורית כן..  הייתי זוללת אותו בכפית בלי סוף , הטארט משגע, האגוזים קריספים הבסיס חמאתי ופריך הטופי מוסיף עוד מרקם וטעם בקיצור ביס מושלם.... 
חומרים תבנית מלבנית 30/20
150 גרם חמאה
1.3/4 כוסות קמח
3 כפות סוכר
1 כף חלב
2 חלמונים

מילוי
350 גרם אגוזי מלך
1/2 כוס מייפל
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1 ביצה

טופי:
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
20 גרם חמאה
1 כף סירופ תירס (אופציה לא חובה אבל מוסיף ברק וגמישות)

אופן הכנה בסיס
בקערה לשים קמח , 3 כפות סוכר, חמאה 1 כף חלב  וחלמון ביצה לערבב/למעוך עם מזלג עד לקבלת פירורים , 
לרפד תבנית בנייר אפייה לשטח את פירורי הבצק על התבנית בשכבה אחידה לחורר את הבצק עם מזלג ,להכניס למקפיא ל-15 דקות.

לחמם תנור 180 מעלות ולאפות את הבסיס כ- 20 דקות עד להזהבה (לא לכבות את התנור).


מילוי: 

בקערית לערבב סירופ מייפל, 1/2 כוס סוכר חום , 1 ביצה לערבב היטב,

לפזר את האגוזים על  הבסיס (לסדר את חצאי האגוזים עם הצד היפה למעלה ),  לפזר עם כף את תערובת המייפל שהכנו ולהכניס לתנור ל-15 -20 דקות או עד שהאגוזים מזהיבים ומקבלים צבע יפה.


להוציא ולקרר בחוץ,


אופן הכנה רוטב טופי :

מזהירה מראש אסור לגעת בקרמל בשום שלב הוא רותח !
מחממים את השמנת במיקרוגל לסף רתיחה, מניחים בצד.
בסיר/קלחת על אש קטנה (צריך סבלנות) מחממים את הסוכר בלי לערבב עד שהוא מתחיל להתקרמל , 
אני מנענעת את הקלחת על מנת שכל הסוכר יימס,
ברגע שהסוכר מקבל צבע זהוב כהה והוא חלק (זהירות לא לשרוף את הסוכר) , מוסיפים את השמנת החמה בהדרגה לקרמל, לא לדאוג זה מבעבע להמשיך לערבב את המסה (רצוי עם כף מעץ) עד לקבלת טופי (גם אם יש מעט גושים להמשיך לערבב זה מסתדר (על אש נמוכה, צריך טיפה סבלנות ואז הפלא קורה) עד להמסה, לתת לטופי לבעבע ולהסמיך (על אש נמוכה )  להוסיף חמאה וסירופ תירס לערבב ולהסיר מהאש, לפזר על אגוזי המלך עם כף בצורה אחידה , להניח לקירור  מוחלט, לחתוך לקוביות ולהתענג.

לשמור במקרר מכוסה .






4 תגובות:

  1. האם יש אפשרות להפוך את זה לפרווה. נראה מעולההה. רק שלא מתאים לי וחבללח

    השבמחק
    תשובות
    1. היי כן בהחלט את החמאה תחליפי בכמות זהה מחמאה או שמן קוקוס, את החלב בקרם קוקוס ואת השמנת מתוקה בקרם קוקוס בהצלחה

      מחק
    2. שימי לב קרם קוקוס לא חלב קוקוס ....

      מחק
    3. חשוב מאוד לשים את קרם הקוקוס כמה שעות במקרר ולהשתמש רק בקרם שמצטבר למעלה הוא יותר שומני ופחות נוזלי

      מחק

אשמח לתגובות :)