Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 12 ביולי 2018

צלי בשר







צלי בשר פרוס דק, בתוספת שיני שום , מתכון של אמא שלי , הבשר נמס על הלשון, מנה קלה להכנה, אצלי הם נהנים לאכול את הבשר בתוך כריך של חלה טרייה או עם אורז חם מבטיחה לכם שתקצרו המון מחמאות זה מעדן .


חומרים: סיר סוטאז' קוטר 28

1.3 ק"ג בשר צלי כתף 5 טרי חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
10 שיני שום שלמות מקולפות
1 כף שמן
1 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

מעט פטרוזיליה לקישוט

אופן הכנה :
בסיר נשים פרוסות בשר טרי , נמלא במים רותחים , נביא לרתיחה ונסנן את המים (זהירות זה חם ) נשטוף את הבשר ונסדר בתוך הסיר בצורה מסודרת, נמלא מים עד לגובה הבשר ועוד 3 ס"מ , ניתן לבשר להתבשל על אש בינונית כשעה וחצי או עד שהוא מתרכך, במידה וחסרים מים במהלך הבישול להוסיף , לאחר שהבשר התבשל היטב, נתבל בכף שמן, 1 כפית כורכום, 10 שיני שום שלמות ומקולפות, נוסיף מלח ופלפל שחור נטעם ונתקן תיבול לפי הצורך , נבשל עוד כחצי שעה עד שרוב המים מתאדים  והבשר ממש רך, נפזר פטרוזיליה ונגיש .


   

2 comments:

אשמח לתגובות :)