Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שני, 23 ביולי 2018

מאפינס ירקות וגבינות




מאפינס ירקות בתנור או מיני פשטידות ירקות, הכנתי עם גבינות אפשר גם בלי וזה יוצא מצוין.
בשנה האחרונה עברתי תהליך של שינוי הרגלי אכילה ונוכחתי לדעת שאפשר לקיים אורח חיים בריא ומאוזן קלורי לצד הכנת מתוקים משמינים, נרשמתי לתוכנית קבוצתית פעם ראשונה בחיי ומאז אני שם, רזיתי 14 ק"ג בצורה מתונה, איטית וטובה, לכן כשפנו אלי להכנת מתכון עם פתית לא היססתי לרגע , ידעתי איזה מתכון אני אכין , כיוון שהוא הפך לחלק מארוחת הערב או בוקר הקבועות שלי ,
זה ישמע קצת מוזר אבל אני יכולה להגיד שהיום אני אוכלת הרבה יותר טוב , מאוזן וכן גם טעים , לא ויתרתי על המתוקים והאוכל השמן לגמרי, אבל כן הפחתתי את המינון, זה אומר שאני יכולה להתפנק לי עם עוגה טובה, המבורגר, פיצה, חטיפים  לבחירתי פעם בשבוע, במקום הנשנושים הבלתי פוסקים כל הזמן.
 במהלך השבוע אני אוכלת ארוחות מסודרות , אני כבר לא טועמת את הקצפת , קרם , רוטב שוקולד בצורה אוטומטית,
(בלי להרגיש זוללים פרוסת עוגה...)  וכל העוגיות טעימות באותה מידה , דקה בפה נצח במותניים, הן חלק מהמנטרות שאני משננת לעצמי, זה לא פשוט , במיוחד עם התחביב שלי...
ספורט (הנושא הכאוב ...) התחלתי רק עכשיו כדי לתת פוש אחרון , ההרגשה טובה נהדרת, כיף להחליף את הבגדים בארון ולרכוש חדשים , בחופשות בארץ/חו"ל  אני טועמת מהכל  (זה הסוד רק!! לטעום) בלי לעשות חשבון, אבל!!  חוזרת מהר מאוד לשגרה, התוצאה שווה את זה, אז פתית בשלל טעמים , פיתות קלות מחיטה מלאה הפכו להיות חלק מהתפריט שלי ונוכחתי לדעת שהם מככבים כמעט אצל כולם , החכמה היא לדעת לאזן את הכל ולהכין מהם ארוחות טעימות ולא משמינות מניסיוני זה אפשרי!, הפתית במתכון מחליפה את הקמח, בפתית יש סיבים תזונתיים, בכל פתית יש 26 קלוריות כך שיש לי שליטה בכמות הפחמימה שהכנסתי למתכון, לרוב אני מכינה את המתכון ללא מוצרי חלב וכפשטידה שלמה (אני מכינה לנו בעבודה לצהריים בטוסטר אובן וזה יוצא נפלא) כך שכמות הקלוריות היא ממש קטנה למנה, חמה טעימה ומשביע .
תנסו לאכול פתית כארוחת ביניים מרוחה במעט דבש וטחינה (נוצר חטיף ממש טעים), או פתית מרוחה בגבינת קוטג' עם סלט וביצה קשה, מאוד טעים ממליצה בחום ....

חומרים 14 יחידות מאפינס או תבנית 30/25 מרופדת בנייר אפייה
3 קישואים בנונים
1 גזר גדול
1 בצל גדול
1 קוטג' 5% (250 גרם)
3 ביצים
2 פתית
1/2 כפית מלח
2 פרוסות גבינה צהובה 15% (מגרודת גס)

אופן הכנה:
נחמם תנור 180 מעלות
נגרד את הקישואים גס (מגררת/פומפייה) , נוסיף 1/4 כפית מלח , נמתין מספר דקות ונסחט את הקישואים מנוזלים, נחזיר לקערה , נגרד גזר גס, נחתוך את הבצל לפרוסות דקות ונוסיף לתערובת, נתבל ב1/4 כפית מלח (נוספת) 3 ביצים, 1 קופסת קוטג' , נגרד 2 פתית על פומפייה/מגררת דקה, נערבב את כל התערובת , נשמן את תבניות המאפינס במעט שמן, (אני שמתי מנג'טים מנייר ולא שימנתי) נמלא כל תבנית בתערובת , נפזר מעט גבינה צהובה מעל כל מאפינס , נכניס לתנור ונאפה כ-1/2 שעה עד להזהבה/השחמה , להוציא ולהגיש.

*** אפשר להחליף את הקישואים בכרובית , ברוקולי , לבשל 10 דקות במים רותחים עם מלח בנדיבות, לסנן ולחתוך גס להוסיף לתערובת ולהמשיך כרגיל.****





5 תגובות:

  1. זה נראה מעולהה וכל הכבוד על ההתמדה. לא פשוט בכלל והיייי נהיית כוסית על😘😘

    השבמחק
  2. תודה אהובתי !!! בהחלט לא פשוט אבל הדייט הטלפוני שלנו עוזר המוןןן

    השבמחק
  3. סיגל
    מי שלא אוהב קישואים (כמו כותב שורות אלו) מה ניתן לשים במקום?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יעקוב אפשר להחליף עם ברוקולי, כרובית , לבשל 10 דקות במים רותחים עם מלח לסנן לקרר מעט לחתוך ולערבב עם שאר החומרים ,
      אפשר להוסיף פטריות טריות חתוכות גס (אבל אז להוסיף עוד פתית אחת כי הן מפרישות יותר נוזלים )
      בהצלחה :)

      מחק
    2. אפשר גם תירס.. אבל אז זה עוד פחממה אז לשיקולך :)

      מחק

אשמח לתגובות :)