Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 12 באוגוסט 2018

סלט ירוק ותאנים


סלט עלים ירוקים, תאנים ברוטב קרם בלסמי, אפשר להוסיף גבינה ואפשר גם בלי, הסלט טעים ומשגע ומאוד יפה להגשה,
קרם הבלסמי מוסיף עושר לסלט, זה לא עוד רוטב בלסמי רגיל ודליל, הוא יותר קרמי ומשתלב מצוין עם העלים והתאנים,
טעמתי את קרם הבלסמי במסעדה איטלקית בוורשה  היה פשוט טעים , אני כמובן שאלתי את המלצרית איזה רוטב הגישו לנו על הסלט ונאמר לי שזה בלסמי קרם , בלסמי מצומצם בעל מרקם קרמי ועשיר מכינים אותו על בסיס ענבים, תאנים, פטל, אני כמובן פצחתי במסע חיפושים ומצאתי אותו בארץ (ברשת ספייסז) רכשתי ומאז אני מתענגת על כל ביס ...
זו עונת התאנים והן משתלבות מצוין עם העלים הירוקים והרוטב אבל כל פרי אחר יעשה את העבודה, אני אוהבת לשלב גבינה עם הסלט (במקור הגישו לנו עם גבינת עזים אבל אני פחות אוהבת את הטעם או גבינות עזים בכלל ) .
אפשר להוסיף פקאן מסוכר או פיצוחים אחרים אבל הסלט מספיק טעים גם בלי .

 חומרים:
1 חבילה של עלי ביבי 300 גרם
1 ראש ירוק של חסה סלנובה (או חסה טעימה אחרת)
חופן עגבניות שרי
1/2 בצל סגול (אופציה)
2 כפיות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
1/4 כפית מלח
1 כף רוטב בלסמי (בסיס תאנים)
3 תאנים
100 גרם גבינה עירקית/צפתית  (או איזה שאוהבים)

אופן הכנה:
בצלחת הגשה יפה לשים עלי ביבי, חסה שטופה ויבשה , עגבניות שרי חצויות , בצל סגול פרוס דק, נתבל  ב-2 כפיות שמן זית, 2 כפות לימון טרי, מלח , נערבב מעט, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך.
נחתוך את התאנים לארבע נסדר על גבי העלים, נפזר גבינה חתוכה לקוביות מעל הכל,
נזלף קרם בלסמי ונגיש מיד תהנו מכל ביס .


אפשר לשים במקום תאנים: תפוח עץ חמצמץ, אפרשזיף,  רימונים, ענבים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)