Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 22 בספטמבר 2018

בקלאווה מיוחדת

בקלאווה מיוחדת









בקלאווה קצת אחרת... כמו סוכריות מתוקות, לוק הורס וממש פשוט להכנה, הבצק קריספי המילוי משגע מזהירה זה ממכר אי אפשר להפסיק "לטעום"..., יש המון וריאציות למתוק המתוק הזה,
הפעם הכנתי בהשראת רעיון שראיתי ברשת והייתי חייבת ליישם, זה ממש פשוט ברגע שמבינים את העניין, הכנתי סרטון מדליק להכנת הצורה המיוחדת .


בקלאווה מיוחדת :


חומרים כ- 60 יחידות

1 חבילת עלי פילו (מופשרת במקרר)
500 גרם אגוזי מלך
3/4 כוס שמן (חמניות/קנולה)
1 כוס סוכר
1 כף שמן
2 כפות סירופ סוכר
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית הל טחון

סירופ סוכר:

2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף מיץ לימון טרי

קישוט לא חובה : 1/2 כוס פיסטוקים קלויים וקצוצים דק.

אופן הכנת הסירופ:

לשים בקלחת את הסוכר והמים להביא לרתיחה (לערבב מדי פעם ), מרגע הרתיחה לבשל על אש גבוהה 5 דקות נוספות ולהסיר מהאש להניח לקירור.

אופן הכנה מילוי:

טוחנים במג'ימיקס: 1 כוס סוכר עם 1 כוס אגוזים כ-1 דקה, להוסיף את יתרת האגוזים ולטחון גס (לא ליצור מחית ) להעביר את תערובת האגוזים הטחונים לקערה ולהוסיף תבלינים, 2 כפות סירופ סוכר, 1 כף שמן , קיבלנו תערובת לחה להניח בצד.

אופן הכנת הבקלאווה:

מניחים על משטח עבודה נייר אפייה ,מניחים דף פילו  ומברישים היטב בשמן מכווצים את דף הפילו לאמצע,
משאירים שוליים קטנים, הופכים את דף הפילו, מברישים קלות במעט שמן, שמים באמצע הדף המכווץ תלוליות מהמילוי ברווחים של 1 ס"מ ממלית למלית, סה"כ 7 יחידות בכל דף פילו (אפשר להכין גם 6 יחידות מכל דף ואז יש יותר בצק קריספי) , נכסה עם הקצוות שהשארנו משני הצדדים, נצבוט את המרווחים בין מילוי למילוי ונחתוך בסכין, כל בקלאווה נהפוך ונצבוט בצדדים, נבריש במעט שמן ונשים בתבנית במרווחים קטנים, נוצרו לנו סוכריות קטנות של בצק במילוי אגוזים,

נחמם תנור 180 מעלות ונאפה כ-20 דקות או עד שהבקלאווה אפוייה וזהובה ,
כשהבקלאווה יוצאת מהתנור נפזר את סירופ הסוכר על כל בקלאווה ובקלאווה , (אני משאירה מעט סירופ בצד על מנת לפזר לפני ההגשה) נקשט במעט פיסטוקים טחונים ונניח  בצד לקירור 
נשמור במקרר מכוסה היטב ...

***אפשר למלא בבשר , אבל להכין  3 יחידות מכל דף ***

סרטון הדגמה :






6 תגובות:

  1. אחלה רעיון! נראה מעולה ויצירתי

    השבמחק
  2. הי סיגל, נראה מהמם. למה ההעדפה להשתמש בשמן? אפשר להשתמש בחמאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה אני מעדיפה שמן כי זה פרווה , אפשר להחליף בחמאה אין בעיה חג שמח ומתוק

      מחק
  3. הי סיגל זה נראה מדהים אפשר לשמן את הבצק בתרסיס שמן?

    השבמחק

אשמח לתגובות :)