Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 6 בנובמבר 2018

מג'דרה אורז

מג'דרה אורז 



מג'דרה של אורז ועדשים שחורות ,תבשיל חם בריא וטעים אני מאוד אוהבת עדשים שחורות,
הן מתבשלות מהר, המרקם שלהם מאוד טעים והן שומרות על צורתן בעת הבישול פחות מתפרקות מהעדשים הירוקות, בשילוב עם אורז, או בורגול הן נפלאות.

קיבלנו ארוחה שלמה בסיר אחד , התבשיל מהיר להכנה , אני מכינה  את המג'דרה המון פעמים מוקדם בבוקר, לפני שאני יוצאת לעבודה, במיוחד בימים גשומים שהגוף מבקש אוכל חם ומזין לצהריים...
ולילדים מחכה ארוחה חמה ומזינה כשהם חוזרים הביתה.

מג'דרה אורז :


חומרים לסיר קוטר 28
1.1/2 כוסות עדשים שחורות 
1.1/2 כוסות אורז פרסי/יסמין (לשטוף ולסנן מהמים)
4 כוסות מים רותחים
4 כפות שמן
2 בצלים גדולים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
1 כפית גדושה כמון
1 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה מלח

אופן הכנה :
להשרות במים רותחים עדשים שחורות עד להכפלת הנפח כ-15 דקות ולסנן , 
בסיר לטגן עם 4 כפות שמן בצל עד להזהבה/השחמה, להוסיף 4 שיני שום קצוצות גס להוסיף את העדשים ואת האורז, להוסיף 1 כפית גדושה כמון, 1/4 פלפל שחור,1 כפית מלח (או לפי הטעם) לערבב מעט,
להוסיף 4 כוסות מים רותחים, להביא לרתיחה לטעום ולשפר תיבול, להנמיך את האש לכסות את הסיר, לבשל  כ-1/2 שעה. בהצלחה.

2 comments:

  1. שלום סיגל, תודה על המתכון.
    האם צריך לבשל את העדשים לפני במים חמים?
    כמו כן האם אפשר עדשים כתומות או שצריך שחורות?
    בברכה,
    רן

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רן , עדשים שחורות צריך רק להשרות במים רותחים 15 דקות אין צורך לבשל אותם, הן מתבשלות מהר,
      עדשים ירוקות זקוקות לבישול נוסף (לאחר שהשרנו במים רותחים עד להכפלת הנפח ) אתה יכול לטגן את הבצל, להוסיף תבלינים (חוץ מהמלח ) מים עדשים ירוקות לבשל כ-20 דקות, להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים , מלח, ואורז לערבב ולבשל עוד חצי שעה על אש נמוכה ... בהצלחה

      מחק

אשמח לתגובות :)