Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 6 בנובמבר 2018

מג'דרה אורז



מג'דרה של אורז ועדשים שחורות ,תבשיל חם בריא וטעים אני מאוד אוהבת עדשים שחורות , הן מתבשלות מהר, המרקם שלהם מאוד טעים והן שומרות על צורתן בעת הבישול פחות מתפרקות מהעדשים הירוקות, בשילוב עם אורז, או בורגול הן נפלאות, קיבלנו ארוחה שלמה בסיר אחד , התבשיל מהיר להכנה , אני מכינה  את התבשיל המון פעמים מוקדם בבוקר, לפני שאני יוצאת לעבודה, במיוחד בימים גשומים שהגוף מבקש אוכל חם ומזין לצהריים...

חומרים לסיר קוטר 28
1.1/2 כוסות עדשים שחורות 
1.1/2 כוסות אורז פרסי/יסמין (לשטוף ולסנן מהמים)
4 כוסות מים רותחים
4 כפות שמן
2 בצלים גדולים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
1 כפית גדושה כמון
1 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה מלח

אופן הכנה :
להשרות במים רותחים עדשים שחורות עד להכפלת הנפח כ-15 דקות ולסנן , 
בסיר לטגן עם 4 כפות שמן בצל עד להזהבה/השחמה, להוסיף 4 שיני שום קצוצות גס להוסיף את העדשים ואת האורז, להוסיף 1 כפית גדושה כמון, 1/4 פלפל שחור,1 כפית מלח (או לפי הטעם) לערבב מעט,
להוסיף 4 כוסות מים רותחים, להביא לרתיחה לטעום ולשפר תיבול, להנמיך את האש לכסות את הסיר, לבשל  כ-1/2 שעה. בהצלחה.

2 comments:

  1. שלום סיגל, תודה על המתכון.
    האם צריך לבשל את העדשים לפני במים חמים?
    כמו כן האם אפשר עדשים כתומות או שצריך שחורות?
    בברכה,
    רן

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רן , עדשים שחורות צריך רק להשרות במים רותחים 15 דקות אין צורך לבשל אותם, הן מתבשלות מהר,
      עדשים ירוקות זקוקות לבישול נוסף (לאחר שהשרנו במים רותחים עד להכפלת הנפח ) אתה יכול לטגן את הבצל, להוסיף תבלינים (חוץ מהמלח ) מים עדשים ירוקות לבשל כ-20 דקות, להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים , מלח, ואורז לערבב ולבשל עוד חצי שעה על אש נמוכה ... בהצלחה

      מחק

אשמח לתגובות :)