Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שני, 25 במאי 2020

עוגת קרם קפה ואגוזי לוז

עוגת קרם קפה ואגוזי לוז







עוגת קרם קפה ואגוזי לוז טעימה ומיוחדת, זה לא סוד שאני ואגוזי לוז זו אהבה, תוסיפו לזה קרם שמנת קפה עשיר וקיבלתם מתכון מנצח!! העוגה מושלמת לשבועות,

תדמיינו שכבה של טורט קפה, שכבת הפתעה של גנאש שוקולד בלונדי ואגוזי לוז קראנצ'ים (התאפקתי לא לזלול את הכל!! ) ולפינלה קרם שמנת קפה עדין, עוגה חלומית, לא אוהבים קפה? אפשר לוותר עליו, ולקבל עוגת וניל נהדרת עם הפתעת שוקולד ואגוזי לוז,

העוגה ממש קלה להכנה, כמו כל עוגת קרם רצוי להכין אותה יום לפני ההגשה, אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא עד ליום ההגשה להפשיר במקרר ולהגיש, אפשר להשאיר אותה חצי קפואה ואז קיבלתם עוגת גלידה מטריפה כל האופציות טעימות, המתכון במסגרת שת"פ מתוק עם תנובה יש סרטון הכנה, תהנו .... 


חומרים תבנית קפיצית 24

טורט :
2 ביצים L
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח תופח (או 1/2 כוס קמח + 1כפית אבקת אפייה )
1 כף שמן


חומרים למוס וניל :

2 שמנת מתוקה 38% תנובה (סה"כ 500 מ"ל פחות 5 כפות לגנאש)
1 גבינת מסקרפונה תנובה (250 גרם)
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1.1/2 כפיות נס קפה נמס
2 כפות סוכר
1/4 כוס חלב
1/4 כוס קפה עשוי ממים עם 1/2 כפית קפה נמס.(להרטבת הבסיס)

חומרים לגנאש:
5 כפות שמנת מתוקה 38% 
100 גרם שוקולד בלונדי שקדים
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים שבורים גס ללא קליפה  

לקישוט:
מעט קקאו, פולי קפה שלמים, אגוזי לוז,  

אופן הכנה: 
נחמם תנור 180 מעלות .
בקערת המיקסר נשים 2 ביצים שלמות ,(ללא קליפה כן.. ) נקציף כ-1 דקה במהירות גבוהה,
נוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר, נוסיף 1 כף שמן , נקציף עד לקבלת קצף בהיר ותפוח (הוא לא יציב במיוחד זה בסדר), 

נוסיף ידנית את הקמח, נערבב עם מרית בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה,


נרפד תבנית קפיצית קוטר 24 בנייר אפייה נשמן עם מעט שמן נעביר את הבלילה לתבנית ונאפה כ-20 דקות עד להזהבה כשקיסם ננעץ בעוגה יוצא יבש, נניח לקירור.


לאחר שהעוגה התקררה נעביר סכין בדפנות ונשטח את הקצוות שלה, 


נרטיב (בעזרת כפית) את בסיס העוגה עם 1/4 כוס קפה לא ממותק .

אופן הכנת הגנאש: 
בקערית למיקרוגל נשים 100 גרם שוקולד בלונדי שבור לקוביות, נוסיף 5 כפות שמנת מתוקה, נכניס לחימום של 20 שניות במיקרוגל עד שהשמנת מתחממת, להוציא לערבב להוסיף חצי כוס אגוזי לוז קלויים ושבורים נערבב קיבלנו גנאש, נמרח את הגנאש בעדינות במרכז העוגה בשכבה אחידה (לא על כל העוגה רק באמצע ), נכניס למקרר עד שנכין את הקרם. 



אופן הכנת הקרם:

נוסיף לגבינת המסקרפונה 2 כפות סוכר ונערבב היטב (בתוך הקופסה) .


בקערת המיקסר נשים 2 מכלי שמנת מתוקה(פחות 4 כפות שלקחנו לגנאש), 1/4 כוס חלב, 1.1/2 כפיות  נס קפה נמס וחבילת אינסטנט פודינג וניל נערבב כחצי דקה במהירות גבוהה, נוסיף את גבינת המסקרפונה ונקציף עד לקבלת קצף אחיד.


נשפוך את הקרם על בסיס העוגה והגנאש,  ניישר את הקרם בצורה אחידה לשמור במקרר או במקפיא,

לפני ההגשה לפזר מעט קקאו בכל צורה שרוצים, מעט פולי קקאו לקישוט. 







   

2 comments:

  1. היי סיגלי את אלופה!!! מפתיעה כל פעם מחדש. האם בהוראות בזמן הכנת המוס צריך להוסיף את ה 1.5 כפיות נס קפה נמס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תודה רבה צודקת הוספתי למתכון שבועות שמח ❤❤

      מחק

אשמח לתגובות :)