Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 4 ביוני 2020

במיה ברוטב עגבניות

במיה ברוטב עגבניות

במיה ברוטב עגבניות עם כרישה ועגבניות, טעימה טעימה, מה גם שהיא לא משמינה אז בכלל חגיגה,

במיה נכנסת לקטגורית הירקות או שאוהבים או שלא מסוגלים לגעת, כמו כוסברה (אוהבת,) כרוב ניצנים
(מגרה אבל לא טעים לי ) ....

בילדותי אני זוכרת את סבתי מקלפת במיה קטנה, טרייה, (מורידים רק את החלק העליון של הבמיה בעדינות בצורה סיבובית),

לאחר מכן מייבשת בשמש, מטגנת בשמן(בנדיבות) לפני הבישול, המון עבודה,

היום לקיצור תהליכים אני משתמשת בבמיה קפואה, היא נהדרת, מהירת הכנה ויוצאת נפלא, אני מטגנת עם 1 כף שמן את כל הסיר וזה יוצא נפלא, לא כמו המקור אבל בהחלט קרוב ולגמרי הגירסה הדיאטטית ...

אפשר להוסיף לתבשיל קציצות בשר/נתחי עוף או כמו שאני אוהבת רק במיה טעימה ודלת קלוריות, שנתחיל ?


חומרים:
1 חבילה במיה מופשרת(סנפרוסט)
5 עגבניות שרי
1 כרישה החלק הלבן בלבד שטופה וחתוכה לטבעות
1 בצל לבן חתוך לקוביות
2 שיני שום
2 כפות רסק עגבניות (100 גרם)
1 כף שמן
1 כפית פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח (או לפי הטעם)

אופן הכנה :

בסיר שטוח נשים 1 כף שמן,  נוסיף בצל חתוך לקוביות, כרישה, ונטגן (אש בינונית) עד להזהבה,

נוסיף במיה ונמשיך לטגן עד להזהבה, נוסיף עגבניות שרי חצויות, 2 שיני שום פרוסות, 2 כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה,

להוסיף מים רותחים עד לכיסוי הבמיה, לבשל עם מכסה סגור (אש בינונית) עד שהנוזלים מצטמצמים והבמיה רכה ומבושלת.
לאכול עם אורז לבן זה מעדן ❤❤






תגובה 1:

אשמח לתגובות :)