Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 11 ביוני 2020

סלט אטריות שעועית

סלט אטריות שעועית 


הכנתי סלט אטריות שעועית, בהשראת סלט שאכלתי בדליקטסן והתאהבתי! כמה פשוט ככה טעים, 

אתם בטח שואלים מה זה אטריות שעועית ?
התשובה מאוד פשוטה, האטריות עשויות מעמילן שעועית מונג/מאש (קטניה ירוקה קטנה), הן מוכרות גם כאטריות זכוכית, מכיוון שהן הופכות לשקופות לאחר בישול קצר, 
המרקם שלהן חלק ומשגע, מהירות מאוד להכנה וסופגות טעמים נפלא,
מזכירות בצורתם היבשה אטריות אורז ורק לאחר הבישול רואים את ההבדל, אטריות האורז לבנות ואלה שקופות. 

הסלט חרפרף ומשאיר טעם של עוד, יש סרטון הכנה בהמשך,

אפשר להכין את הסלט מראש (בלי הבוטנים) לשמור במקרר עד להגשה, ממש טעיםםם כבר אמרתי? 


חומרים לרוטב:
1/2 בצל סגול גדול חתוך לקוביות קטנות
1 כף גדושה ג'ינג'ר טרי חתוך לקוביות קטנות
1 שן שום גדולה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 פלפל צ'ילי חריף אדום חתוך לטבעות
1/4 כפית שבבי צ'ילי חריף
5 כפות סויה
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
5 כפות מים
2 כפות שמן
1 כפית שמן צ'ילי חריף (שמן + פלפל חריף יבש)
1 כף גדושה סוכר חום
מיץ מחצי לימון טרי גדול
קורט מלח

חומרים לסלט
1 חבילה אטריות שעועית (או מקלוני שעועית) 250 גרם
1 גזר גדול חתוך לגפרורים (ז'ולינים)
1 מלפפון גדול חתוך לגפרורים (ללא הליבה הרכה )
1 גבעול סלרי טרי חתוך דק
חופן כוסברה שטופה ויבשה עלים בלבד
חופן נענע שטופה ויבשה עלים בלבד

1/2 כוס בוטנים קלויים שבורים גס (ללא הקליפה)


רוטב אופן הכנה:
בקלחת לשים 2 כפות שמן, בצל סגול קצוץ, לטגן 1 דקה על אש בינונית  עד לשקיפות,
להוסיף ג'ינג'ר, שום, פלפל צ'ילי חריף, סוכר, רוטב סויה, כפית שמן חריף, רוטב צ'ילי, מיץ לימון,
5 כפות מים,  לבשל על אש גבוהה כדקה עד שהרוטב מסמיך מעט להניח בצק לקירור.

אופן הכנת האטריות:
לחמם מים בסיר עם כפית מלח עד לרתיחה, להוסיף את האטריות ולבשל כ-3 דקות עד שהן רכות (זה קורה ממש מהר) לסנן ולשטוף במים קרים, 
לסנן ולהעביר לקערה, לחתוך גס את האטריות עם סכין בתוך הקערה, 

להוסיף את הרוטב, גזר חתוך מלפפון חתוך, טבעות סלרי, חופן כוסברה, חופן נענע, לערבב הכל 
להעביר לצלחת הגשה, לפזר בוטנים שבורים גס ולהגיש.    





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)