Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 2 ביולי 2020

פרגיות במחבת

 פרגיות במחבת 





פרגיות במחבת , מנה עסיסית ובעיקר טעימה, הפעם הכנתי בשיפודים,

השיפודים נשארים טריים גם אחרי חימום במיקרוגל, הטעמים מיוחדים, מנה קלה להכנה, 
את המתכון קיבלתי מקרן שאולי חברה שלי, שאופה ומבשלת מעולה, הביטוי גם אופה וגם יפה מתאים במיוחד לתאר אותה, 

עשיתי מעט שינויים במתכון לטעמם של בני הבית שאוהבים יותר מתקתקות.

הצלייה נעשית על מחבת כמעט ללא שמן, אז דאגתי לכם גם בעניין הקלוריות... הפעם אין אפשרות להחליף את הכוסברה בירק אחר, זה כל הטעם...  יש סרטון הכנה בסוף המתכון שנתחיל ?  

פרגיות על מחבת :

חומרים :
1 ק"ג סטייק פרגית או פרגית חתוכה לקוביות 
3/4 חבילה כוסברה עם הגבעולים שטופה 
3 שיני שום
1/4 פלפל אדום חריף (אפשר יותר או פחות לפי טעמכם)
מיץ מחצי לימון טרי
גרידת לימון (מחצי לימון)
1 כפית שטוחה מלח (או לפי הטעם ) 
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
4 כפות צ'ילי מתוק 

אופן הכנה :
נשטוף את הפרגית ונניח לסינון הנוזלים,

במג'ימיקס נשים 3/4 חבילה כוסברה (עם הגבעולים),
 3 שיני שום, 1/4 פלפל אדום חריף , 4 כפות צ'ילי מתוק , מיץ מחצי לימון טרי, 2 כפות שמן זית, 1 כפית שטוחה מלח (או לפי הטעם) , 1/4 כפית פלפל שחור וגרידת לימון , נטחן עד לקבלת ממרח דליל , נטעם ונתקן תיבול לפי הטעם (לא להיבהל אם זה קצת חריף בזמן המנוחה החריפות נעלמת) ,  נשפוך על הפרגיות, נערבב היטב נניח במקרר מכוסה לשעתיים. שהטעמים יחדרו לפרגית.

נשפד את הפרגיות על שיפודי עץ קטנים, 3 או 4 חתיכות זה לא צריך להיות עמוס או צפוף על השיפוד.



נחמם היטב סיר טפלון שטוח (סוטאז') על אש גבוהה, נוסיף 1 כף שמן, נצלה את הפרגיות (לשים כמה שיותר בצפיפות), כ -2 דקות עד שהן מקבלות צבע יפה , הופכים לצד השני וצולים עוד 2 דקות לאחר מכן מנמיכים את האש לעוד 1 דקה,
בודקים שהפרגית מוכנה ומוציאים מהמחבת,  אני מברישה את הפרגיות עם מעט רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה ) 
מגישים חם ומתענגים.

***שימו לב שאין הרבה שמן במחבת וזה יוצא מצויין... 




2 comments:

אשמח לתגובות :)