Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שני, 20 ביולי 2020

תבשיל חצילים פיקנטי

תבשיל חצילים פיקנטי

 
תבשיל חצילים פיקנטי אפשר לאכול חם או קר כסלט, הוא טעים בכל מצב, דיאטטי וטעים, אפשר לאכול ממנו בצורה חופשית וללא רגשות אשם,

בשלוש השנים האחרונות אני ממש מקפידה על אורח חיים בריא ושומרת באדיקות על המשקל שהגעתי אליו (לאחר ירידה של 16 ק"ג) העבודה הכי קשה זה לשמור על הקיים, מלחמה יום יומית לאחת שמאוד אוהבת לנשנש, אבל!! התרגלתי ואני אוכלת טעים ומאוזן, בסופ"ש אני נהנית ממנה מותרת, מפנקת משמינה וטעימה אבל חוזרת לשגרה במהלך השבוע.

תמיד יהיה לי סיר של ירק מבושל "חינמי" כזה שאפשר לאכול ממנו מתי שמתחשק לנשנש והתבשיל הזה עונה על כל הדרישות שנתחיל?

חומרים: סיר סוטאז' 28 ס"מ

  • 2 חצילים בינוניים
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 גמבות אדומות רחוצות וחתוכות לקוביות 1/1 ס"מ
  • 1 פלפל חריף (או כמה שאוהבים)
  • 1 עגבנייה גדולה מקולפת וחתוכה לקוביות
  • 10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים (רצוי תמר)
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כף שטוחה פפריקה
  • 1 כף שמן
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

נחמם על גז (אש בינונית גבוהה) סיר סוטאז' (רחב ושטוח) רצוי טפלון,

נוסיף 1 כף שמן, בצל חתוך לקוביות, נטגן כדקה, תוך כדי ערבוב נוסיף פלפל חריף חתוך לטבעות, קוביות גמבה ונערבב מידי פעם, נקלף חלקית את החציל כמו זברה, נחתוך לקוביות בגודל 1/1 ס"מ, נוסיף לסיר ונמשיך לערבב,

נוסיף עגבניה גדולה מקולפת וחתוכה לקוביות (עם הנוזלים), עגבניות שרי חתוכות לפרוסות או רבעים, 1 כף גדושה רסק, כפית גדושה מלח, מעט פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה,

נערבב תוך כדי עד שהחצילים מתרככים ומתבשלים, אם האש גבוהה מידי להנמיך מעט,

לא!! מוסיפים מים לתבשיל, מידי פעם לערבב, לאחר כ- 15 דקות של בישול, לטעום ולתקן תיבול, ברגע שהירקות מתרככים (בעיקר החציל) זה מוכן, לכבות את הגז, לפזר פטרוזיליה קצוצה ולאכול חם או קר מה שטעים לכם .


אין תגובות:

פרסום תגובה

אשמח לתגובות :)