Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 25 ביולי 2020

עוגיות חמאה ושקדים מרובעות

עוגיות חמאה ושקדים מרובעות 




עוגיות חמאה ושקדים מרובעות, כבר הרבה זמן אני רוצה להכין את העוגיות האלה בצורה המרובעת שלהן, עם שקדים שמבצבצים בחיתוך יפהיפה ומגרה, 

רוב עוגיות החמאה שאני מכירה הן עגולות, או בצורת סהר (חצי עיגול), או שטוחות, אין הרבה בצורת ריבועים/קוביות,  ניסיתי מספר ווריאציות עד שהגעתי למרקם שאהבתי, העוגיות קריספיות ופריכות,  הן קלות להכנה וטעימות טעימות, שימו לב אין בעוגיות אבקת אפייה,
שנתחיל? 

חומרים:ל- 49 עוגיות 
כוס מידה בנפח 200 מ"ל
תבנית מרובעת 21/21 .
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ-10 דקות לפני האפייה)
150 גרם שקדים כוס ורבע (לא קלויים  )
2.5 כוסות קמח רגיל (300 גרם )
1 כפית תמצית וניל איכותית 
2 חלמונים
8 כפות סוכר
4 כפות מים


אופן הכנה:
בקערה שמים חמאה חתוכה לקוביות, 8 כפות סוכר, 4 כפות מים, 2 חלמונים, 2.5 כוסות קמח,

בעזרת מזלג לערבב את התערובת כ-1 דקה להמשיך לערבב עם הידיים עד לקבלת פירורים גדולים , להוסיף את ה-150 גרם שקדים שלמים ולערבב בעדינות עד שהבצק והשקדים התאחדו (לא לערבב יותר מידי אחרת העוגיות לא יצאו פריכות) מתקבלת תערובת פירורית (חתיכות של בצק ).

לרפד תבנית מלבנית בנייר אפייה לשים את התערובת הבצק על גבי נייר אפיה בתבנית המרובעת ולעצב לריבוע 21/21 ס"מ גובה 1.5 ס"מ (3ס"מ כל רצועה 7 יחידות  )

ולהקפיא ל- 15 דקות לא יותר, אני רוצה שהבצק יהיה קשה אך לא יותר מידי (אם נקפיא את הבצק להרבה זמן הבצק יהיה קשה מידי לחיתוך וישבר)

 בעזרת סכין גדולה נחתוך לריבועים  3/3 ונכניס שוב למקפיא ל- 15 דקות (נשים את נייר האפייה עם הריבועים על מגש או צלחת שטוחה ונקפיא).



נחמם תנור 175 מעלות 

לסדר את העוגיות על נייר אפייה בתבנית התנור (אין צורך במרווחים) על גבי תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה ולאפות כ- 30 דקות (בשלב האמצעי של התנור ) או עד שהעוגיות מזהיבות יפה, בזמן האפייה העוגיות שומרות על צורתן ולא תופחות .

להוציא מהתנור להמתין עד לקירור מוחלט של העוגיות (הם הכי טעימות וקריספיות קרות!) לשמור בכלי אטום
 (אפשר להקפיא אותן ולשלוף בשעת הצורך).




סרטון הכנה 



 

9 תגובות:

  1. מהמםםם מאמי. הערבוב יתר שגורם לבצק לא להיות פריך. יש לך זמן מסויים או תמונה של הפירורי בצק שאת מבקשת במתכון מצולם אהובה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה צירפתי סרטון הכנה שיהיה לך קל :)

      מחק
  2. הי, נראה מעולה..תודה!!
    איך זה יהיה בפרווה? כדאי לנסות?

    השבמחק
    תשובות
    1. אם אין לך בעיה עם מחמאה זה יהיה בסדר גמור :)

      מחק
  3. נטורינה תחליף מעולה לחמאה..לפרווה!

    השבמחק
  4. אפשר להמיר חלק מהקמח באבקת שקדים??

    השבמחק
  5. אפשר להמיר חלק מהקמח באבקת שקדים??

    השבמחק

אשמח לתגובות :)